E2h

Hur man ska behandla tand känslighet när blekning tänder

Framsteg inom dental teknik har gjort det möjligt att ha vitare tänder. Många ser sin tandläkare för att genomgå denna procedur så att de kan få mer förtroende för deras leenden. Den enda nackdelen med vissa tandblekningsprodukter är att vissa av dem kan orsaka tand känslighet hos vissa individer. Detta åstadkommes genom en kemisk reaktion mellan ingredienserna i vitare produkt och tandemaljen. Det är bra att det finns ett antal lösningar på detta obekväma och ofta smärtsamma problem. Här är några av dem.

  1. I office desensibiliseraren. Detta är en produkt som tandläkaren kan ansöka direkt på tänderna. Den levereras i pastaform och kan förhindra tänder känslighet för månader och ibland år.
  2. Over-the-counter desensitizers. Främsta varumärkena i tandkräm beslutsfattare som Colgate och Sensodyne har skapat tand desensitizers som marknadsförs i tandkräm, gel eller muntlig skölj form. De innehåller vanligtvis milda narkosmedel som minskar tandemaljen känslighet för tandblekning produkt. Leta efter produkter som är utformade för känsliga tänder.
  3. Fluor. Leta efter fluor i tandkräm och din munvatten. Fluor stärker tandemaljen och kan således minska dess känslighet för tandblekningsprodukter. Du kan också begära din tandläkare att tillämpa fluor på tänderna.
  4. Mjuk pensel med tandborste. När du använder en tandblekning produkt, växla till en mjuk pensel med tandborste som är lätt på dina tänder. Denna typ av tandborste är skonsam mot tandköttet och minskar slitage på tänderna.
  5. Floss. Ju friskare tandkött är mindre tandproblem. Daglig tandtråd hjälper till att avlägsna smuts som kan förvandlas till plack. Plack förstör den naturliga konturen av tandköttet och inbjuder tandköttsproblem som kan resultera i ilningar i tänderna. Borsta är aldrig nog. Tandtråd regelbundet. Du kan också använda en Waterpik att hjälpa bli av med plack mellan tänderna och tandköttet.
  6. Antiinflammatoriska läkemedel. Vissa tandläkare råd sina patienter att ta antiinflammatoriska läkemedel. Dessa smärtstillande minskar inflammation i tanden nerver som har irriterad av blekning process. Ju mindre inflammation, mindre känslighet och obehag från de drabbade tand.
  7. Mat och dryck. Undvik att dricka eller gurgla med vatten i extrema temperaturer. Vatten eller annan vätska för den delen, om det är för varmt eller för kallt, kan orsaka smärta för känsliga tänder. Sötsaker och livsmedel som är sura kan bidra till ilningar i tänderna också. Om du inte är redo att klara obehaget, kan det vara bäst att tillfälligt hålla sig borta från mycket socker och mycket sura livsmedel under pågående tandblekning.

Påminnelse: Låt din tandläkare vet att du upplever känslighet i tänderna. Inte alla tand känslighet beror på tandblekning. Det kan vara en annan orsak till att din tandläkare bör se upp för som karies eller vikande tandkött. Om din tandläkare har fastställt att du har överkänsliga tänder, kan han ordinerats ett antal olika produkter för att hantera detta problem.

Vem som helst kan nu ha det mousserande leende filmstjärna

Hur man ska behandla tand känslighet när blekning tänder. I office desensibiliseraren.
Hur man ska behandla tand känslighet när blekning tänder. I office desensibiliseraren.

Vem som helst kan nu ha det mousserande leende filmstjärna, även de med inte så vita tänder. Det finns ett antal tänder vitare produkter och förfaranden som finns på marknaden idag. Även om vissa av dessa alternativ kan orsaka tand känslighet, kan denna tand känslighet lätt åtgärdas. Prata med din tandläkare om behandlingar för tand känslighet så att du kan fortsätta att visa världen din perfekt vita leende.