E2h

Hur man ska behandla trängsel hos nyfödda

När ditt barn börjar uppvisa andningssvårigheter

När ditt barn börjar uppvisa andningssvårigheter, då hans näshålan troligen överbelastade. Detta måste behandlas omedelbart, eftersom en nyfödd inte riktigt vet hur man andas genom munnen ännu. Nu, när han inte kan andas bra, kommer han inte att kunna sova lätt. Detta innebär att du kommer att behöva övervaka hans andning så kommer du att sömnlösa också. Här är några behandlingsalternativ tips för nyfödda nästäppa.

Saltlösning. Saline droppar eller spray på saltlösning har visat att eliminera trängsel och nästäppa som orsakas av alltför stor koncentration av slem. Tja, om ditt nyfödda lider nästäppa, då detta koksaltlösning behandling kan vara den första behandling som du kan prova. Häll ett par droppar saltlösning vid ingången av barnets näsa. Ett par droppar i varje näsborre borde räcka. Om du använder saltlösning spray, sedan spraya på varje näsborre. Saline spray rekommenderas eftersom det är lättare att administrera. Låt lösningen eliminera trängsel och sedan suga ut i näsan genom att använda en glödlampa spruta.

Hur man ska behandla trängsel hos nyfödda. Saltlösning.
Hur man ska behandla trängsel hos nyfödda. Saltlösning.

Sugning. De flesta människor vet inte att du faktiskt kan suga ut slem täpps till ditt barns näsborrar. För att göra detta, få en glödlampa spruta och sätt in det i barnets näsborre och starta sug. Upprepa samma process för den andra näsborren. Du kan använda en nässugen som ett alternativ. Om du kan få tag på en elektrisk Nässug, skulle detta definitivt vara bättre.

Fukta. De flesta läkare kommer att rekommendera att ha en luftfuktare i barnets rum för att rena luften i rummet. Att ha en luftfuktare också rensa barnets nästäppa över tiden också. Normalt torr luft bidrar till trängsel. Men om du fukta luften i rummet, då trängseln inte fäster och kommer så småningom sprida lämna ditt barn andas lättare. För en mycket bättre effekt, försök att ha luftfuktaren blåser mentholated luft så att avlastning snabbar upp.

Ånga. Om du inte har en luftfuktare

Ånga. Om du inte har en luftfuktare, sedan en bra trick för att avlasta någon näsa från goo är genom inandning ånga. Ta barnet i badrummet och öppna dusch. Låt hett vatten strömma konsekvent. Det varma vattnet kommer så småningom att skapa ånga. Se till att fönster och dörren är stängd. Sitt i badrummet i ca 15 till 20 minuter. Ångan ska kunna lossa slem täpper barnets näsborrar.

När ditt barn börjar uppvisa andningssvårigheter. Sugning.
När ditt barn börjar uppvisa andningssvårigheter. Sugning.

Vätskor. Ett annat sätt att avlasta barnets näsa och även förhindra att det händer igen är genom att se till att ditt barn dricker mycket vätska. Vatten, mjölk, juice. Dessa bör ges till barnet i generösa mängder. Självklart kan du inte tvinga mata ditt barn, men åtminstone gör ditt bästa för att uppmuntra honom att dricka mer vätska.

Om efter alla dessa behandlingar och trängsel kvarstår, kan du behöva kontrollera med en barnläkare eftersom det kan vara en annan orsak att överväga. Kanske en mer medicinsk behandling kan vara i ordning.