E2h

Hur man ska behandla trichomoniasisen

Trichomoniasis

Trichomoniasis, även känd som "trich," är en välbekant anledning för vaginit. Det kan överföras genom gemensamma yttre vattenkällor såsom badtunnor och våta handdukar, och som en sexuellt överförbar sjukdom. Trichomoniasis åstadkommes av parasiten kallas Trichomonas vaginalis. Denna sjukdom är huvudsakligen en infektion i urogenitala passagevägen.

Journaler visar att den vanligaste platsen för infektion är urinröret och slidan hos kvinnor. Det är vanligast hos kvinnor, men det verkar också i män särskilt de som inte har gått igenom omskärelse. För de senare är det vanligaste målet för infektion spets eller ollonet.

Hur man ska behandla trichomoniasisen. Metronidazol är läkemedlet används för att behandla människor som lider av trichomoniasis.
Hur man ska behandla trichomoniasisen. Metronidazol är läkemedlet används för att behandla människor som lider av trichomoniasis.

Behandla trichomoniasis är relativt lätt och ett botemedel är inte svårt att uppnå. Dock bör du inte försumma detta villkor, om du eller din partner har en, eftersom det kan leda till ytterligare komplikationer när de lämnas obehandlade. Att bota trichomoniasis, följ dessa enkla steg:

  1. Metronidazol är läkemedlet används för att behandla människor som lider av trichomoniasis. Den föreslagna dosen är en intag varje dag. Om du ska köpa denna drog, kan du välja att köpa Flagyl, ett namn allmänt rekommenderas av läkare och specialister.
  2. Om du får detta läkemedel bör du undvika att dricka alkoholhaltiga drycker inom 24 timmar från intag av metronidazol eftersom blanda de två ämnena kommer troligen att resultera i akut illamående och kräkningar. Också vara beredda att uppleva biverkningar som inkluderar hudrodnad och en metallisk smak i munnen.
  3. Metronidazol är i allmänhet säkra för att användas av gravida kvinnor, men läkarna inte föreslå användning under den första trimestern. Trikomonasinfektion har kopplats till tidig förlossning om de lämnas utan korrekt medicinering. Som en försiktighetsåtgärd rådfråga din barnmorska om eventuella läkemedelsrelaterade frågor under din graviditet.
  4. Bortsett från metonidazole, det finns också andra läkemedel som finns tillgängliga för att behandla trikomonasinfektion. Även dessa läkemedel är inte lika effektivt som metonidazole vid behandling av trichomoniasisen, de är oftast tillräckligt för att utrota vissa symtom. Dessa läkemedel är vanligen föreskrivs för patienter som är känsliga för metronidazol.
  5. Din läkare kan föreslå medicin för din partner också, även om han inte visar tecken på att han också är smittad. För de flesta män, symtomen försvinner även utan någon behandling, men sjukdomen är fortfarande smittsam.
  6. Avstå från att delta i sexuella aktiviteter under behandlingen som en försiktighetsåtgärd för att hindra dig från att överföra sjukdomen innan du är läkt. Informera dina nuvarande och tidigare sexuella partners, så att de kan kontrolleras med avseende på förekomst av bakterier och botas om det behövs.
  7. Den goda nyheten är att detta tillstånd kan botas snabbt, den vanliga skattesatsen för bot är vanligtvis en vecka efter att ha det behandlas. Det är bäst att ha uppföljning hälsokontroller med din läkare, men det är oftast inte nödvändigt.

Denna enkla guide hjälper dig eller din partner utrota trichomoniasis. Förfarandet är lätt att följa. Men om du har ytterligare frågor är det bäst att rådgöra med din betrodda läkare.

Metronidazol är i allmänhet säkra för att användas av gravida kvinnor, men läkarna inte föreslå användning under den första trimestern. Bortsett från metonidazole.
Metronidazol är i allmänhet säkra för att användas av gravida kvinnor, men läkarna inte föreslå användning under den första trimestern. Bortsett från metonidazole.