E2h

Hur man ska behandla urininkontinens

Urininkontinens är förlust av kontroll över blåsan

Urininkontinens är förlust av kontroll över blåsan, vilket orsakar ofrivilligt urinläckage. Det kan vara pinsamt, men detta tillstånd är behandlingsbara. Urininkontinens kan ofta förekomma hos kvinnor över 50 år, men barn-och mäns inkontinens är också möjliga. Det kan orsakas av vissa sjukdomar i anatomisk natur, såsom att ha svag bäckenbotten muskler.

Naturligtvis kommer urininkontinens ibland bara försvinna

Hur man ska behandla urininkontinens. Träning bäckenet muskler är en av de vanligaste behandlingarna.
Hur man ska behandla urininkontinens. Träning bäckenet muskler är en av de vanligaste behandlingarna.

Naturligtvis kommer urininkontinens ibland bara försvinna. Kapaciteten i blåsan kommer snart att öka för att rymma mer urin, vilket ökar urinretention. Din kropp kommer också lära sig att normalisera sin antidiuretiskt hormon (ADH) produktion, det hormon som hämmar skapandet av urin. Barnen kan övervinna inkontinens utan behandling genom att lära sig att svara på deras kroppens naturliga larm som indikerar att det är dags att kissa.

Urininkontinens behandlingar kan ta många former, inklusive:

 • Delta i ett program för viktminskning.
 • Använda absorberande produkter som blöjor och underkläder för att undvika pinsamheter.
 • Träning bäckenet muskler är en av de vanligaste behandlingarna. En av de rekommenderade motion rutiner är Kegel övning, vilket innebär avkopplande och upphandlande dina muskler som ingår i bäckenbotten. Detta kan också stärka din nedre bäckenet.
 • Korta sessioner elektrisk stimulering har liknande effekter som träning. Tillfälligt placera elektroder i ändtarmen eller vagina kan normalisera hyperaktiva muskler och stimulerar sammandragning av urinrörets muskler.
 • Biofeedback använda dagböcker eller elektriska anordningar kan hjälpa dig att förutse när urinrör muskler och urinblåsan drar ihop så att du kan ha möjlighet att få kontroll över dem. Biofeedback kan även användas i utbildning blåsan genom schemalagd kissar.
 • För kvinnlig inkontinens, som kallas en medicinsk anordning ett pessar sätts in i slidan och kommer att komprimera urinröret för att lyfta blåshalsen. Däremot kan infektioner uppstå när du använder denna enhet, alltså läkare bör övervaka den regelbundet.
 • Om inkontinens beror på en blåsa som inte kommer att tömma helt, kan en kateter användas. Detta är ett rör in genom urinröret till blåsan för att dränera urinen. Långvarig användning kan orsaka urinvägsinfektioner.
 • Inkontinens kirurgi är också möjlig. Även en hel del inkontinens operationer har höga andelen framgångsrika, kommer läkare rekommenderar bara den här proceduren när alla andra behandlingar prövas. De vanligare kirurgiska ingrepp är ompositionering av blåsan och blåshalsen fjädring kirurgi.
 • Den vanligaste preferens för kvinnor med ansträngningsinkontinens är lyftselen förfarandet. Lyftselen, som består av ett syntetiskt nätmaterial, ett biomaterial eller patienternas vävnad, fungerar som en ersättare till bäckenbottenmuskulaturen och fungerar som stöd under urinröret.
 • Medicinering produkter finns tillgängliga för behandling av inkontinens. Vissa läkemedel normalisera överaktiv blåsa. Vissa kommer att slappna av muskler som tillåter fullständig tömning av urinblåsan, medan andra dra blåsan hals och urinröret för att förhindra läckage. Vissa hormoner kan också normalisera musklerna involverade i urinering. Mediciner inkluderar topikala eller vaginala östrogener, tolterodin oxybutyni och Trospium. Användande beroende på patientens situation, inkontinens tillstånd och orsaker & etc.
 • För barn, kan öka ADH nivåer genom desmopressin piller eller spray behandla inkontinens inträffar nattetid. Dock är total torrhet med denna produkt endast genom ett fåtal patienter. Om barnets inkontinens beror på en hyperaktiv blåsa, ett läkemedel som normaliserar blåsan muskler är föreskrivet.

Det är lämpligt att rådgöra med din läkare om din inkontinens för att undvika risken för att få utslag och ytterligare infektioner och att förhindra sociala eller psykologiska trauman på grund av rädsla och skam.