E2h

Hur man ska bekämpa snabb hösnuva

Hösnuva eller allergisk rinit

Hösnuva eller allergisk rinit, som det populärt kallas, kan vara irriterande när den attackerar. Det täpper upp näsan och det gör dina ögon vattniga. Ibland orsakar en viss hosta. Hösnuva startar när luften blir förorenad med allergener som orsakar dina symtom. Det finns en mer allvarlig fall av hösnuva, där "nässelfeber" visas som en kliande utslag över hela kroppen. Detta är dubbelt så irriterande som bara är plågat med en rinnande näsa och rinnande ögon. I kallare klimat, hösnuva fall inträffar vanligen under säsongen våren när pollen räkna är hög, men hösnuva sker alla under hela året. Pollen är inte den enda faktor som orsakar denna sjukdom, kan det vara damm. Om du är en av de miljontals människor som lider av detta kan du slåss tillståndet av genom att följa dessa tips:

Hur man ska bekämpa snabb hösnuva. Schemalägg ett allergen testning.
Hur man ska bekämpa snabb hösnuva. Schemalägg ett allergen testning.

  • Schemalägg ett allergen testning. Alltid en logg över årstiderna eller månader eller situationer när hösnuva förekommer ofta. Ta del av de frukter och mat du tar i också. Födoämnesallergi kan vara en korsning känslighet för de fysiska allergener (t.ex. frukt frön). Schemalägg ett läkarbesök för ett allergitest. Flera hudtester kommer att utföras på dig tills din läkare kan peka ut vilken allergen som orsakar din rinit. Annat test för att avgöra dina allergier är genom att utföra RAST blod examen. Denna typ av provning utförs endast om du har ett stort antal allergier och kan inte hittas genom att sticka huden ensam.
  • Rengör dina luftkonditioneringar regelbundet. Ha en professionell luftkonditioneringen tekniker rengöra luftfilter regelbundet. Detta kommer att hålla luften i ditt hus rent. Du kan få en bärbar jonisator eller RENARE också. Det finns en annan typ av luftrenare som du kan använda med aromaterapi olja för att gynna din fysiska och mentala välbefinnande också.
  • Undvik luftföroreningar. Rök inte eller utsätta sig för passiv rökning. Rökning kan utlösa din allergi eller det kan lägga upp till din känslighet. Alltid göra det till en vana att dammsuga ditt hus för att undvika att stapla upp damm och andra föroreningar som kan transporteras i luften. Installera mattor damm catcher av ingångarna i ditt hus. Denna matta kan innehålla damm från dina skor innan du eller någon kommer in i huset.
  • Undvik att använda matta eller mattor område. Även mattfibrer inte orsakar allergier, damm och pollen som fastnar i mellan dem gör. Även om du använder en dammsugare för att ta ut dem, bör du alltid schampo din matta varje månad för att hålla det helt rent. Om detta är en mödosam uppgift för dig, skulle det bästa man kan göra är att undvika att använda mattan och mattor område. Använd naturliga golv som är lätt att rengöra och underhålla.
  • Använd ett filter ansiktsmask. Du kan aldrig vara för säker på att de platser du går kan ha allergener närvarande. Bär alltid ett ansikte filtermask på platser där du känner som är potentiellt rikligt med pollen räkna. Du bör ha filtret masken när du gör hushåll eller trädgårdsarbete sysslor samt att undvika att komma i kontakt med pollen.


Du kan använda en nässpray för att hjälpa dig att få befrielse från allergisk rinit. Rengöring näsan regelbundet rekommenderas också. Du kan använda nässprayen eller så kan du ta en varm dusch för att frigöra damm, smuts och slem från insidan av näsan.