E2h

Hur man ska förstå akupunktur terapi

Akupunktur terapi är ett mycket populärt alternativ till västerländsk medicin. Många studier som gjorts på akupunktur har funnit att det är en effektiv behandling för artros, kemoterapiinducerad illamående, astma, ryggvärk, smärtsamma menstruationer, urinblåsa instabilitet och migrän. Det finns också en del information att akupunktur behandling kan hjälpa till med kronisk smärta och narkotikamissbruk.

Hur man ska förstå akupunktur terapi. Akupunktur terapi tar hela kroppen, inklusive sinnet och anden beaktas.
Hur man ska förstå akupunktur terapi. Akupunktur terapi tar hela kroppen, inklusive sinnet och anden beaktas.

Om du funderar på att försöka akupunktur terapi eller helt enkelt nyfiken på det, följer lite information om hur man ska förstå akupunktur terapi.

  1. Akupunktur terapi tar hela kroppen, inklusive sinnet och anden beaktas. Detta definieras som holistisk medicin. Holistisk medicin anser att en huvudvärk, till exempel, är ett symptom på ett större problem.
  2. Akupunktur terapi tror att hälsofrågor som ryggsmärtor eller sömnlöshet orsakas av qi (chi eller ki) är ur fas. Qi är rörelsen av livsenergi i naturen och kroppen. Akupressur utövare tror att när qi är obalanserad sker sjukdom. Akupunktur utövare säger att använda akupunktur ger kroppens energi till större harmoni, vilket gör att din kropp att ta över läkningsprocessen.
  3. Även om du känner dig frisk, kan akupunktur terapi vara för dig, det är utformat inte bara som ett botemedel utan som en förebyggande medicin för.
  4. Akupunktur terapi fixar flödet av qi genom att stimulera akupressurpunkter med tryck, värme (moxibustion), nålar och, nu senast, elektromagnetisk energi. Studier har visat att stimulera akupressurpunkter faktiskt utlöser frisättning av kemikalier och hormoner som endorfiner.
  5. Den mänskliga kroppen har hundratals akupressur punkter ("Tsubo" i Japan), varav de flesta används inte i akupunktur terapi. Dessa punkter är förknippade med meridianer. Meridianerna är "kanaler" som qi löper igenom. När meridianerna störs, är qi s flöde stoppas eller bromsas och sjukdom inträffar. Stimulera akupressurpunkter reparerar skador i meridianerna.
  6. Akupunktur utövare hitta akupressurpunkter genom att veta om var de är anatomiskt. Det finns många diagram i akupunktur böcker att visa utövare där punkterna är. Den exakta placeringen av punkten på en viss patient kännetecknas av en liten depression, subtila förändringar i hudtemperatur och förändringar i "klibbighet" av huden. Om en akupressur punkt trycks, säger patienten vanligen området känns annorlunda än andra fläckar på hennes kropp. Akupressurpunkter (när den trycks) kan känna nervös eller anbud eller patienten kan uppleva en allmän utsättning av energi.
  7. Akupunktur utövare hävdar att akupunktur är effektivt vid behandling av många olika sjukdomar, inklusive artrit, astma, ryggvärk, huvudvärk, högt blodtryck, gynekologiska och fertilitet problem, reumatism, ischias, sår, känslomässiga förhållanden och allmänna känslor av ohälsa.
  8. Böcker att läsa: För mer information om akupunktur, läsa japanska Klassisk Akupunktur: Introduktion till Meridian terapi av Shudo Denmei, The Art of Acupuncture Tekniker av Robert Johns och finna effektiva akupunkturpunkter genom Denmei Shudo, Shudo Denmei och Stephen Brown. Dessa böcker förklarar hur akupunktur terapi fungerar, ger information om akupressur punkter, och förklarar hur akupunktur kan hjälpa till att förbättra kvaliteten på ditt liv.