E2h

Hur man ska förstå behandlingen för patienter tjocktarmscancer

Tjocktarmscancer är den sjätte vanligaste av alla cancerformer. Det sägs vara mer dominerande hos män än i kvinnor. De flesta av de människor som får diagnosen tjocktarmscancer har oftast en familjehistoria av tjocktarmscancer. De har också ett högt intag av fett i sin kost.

Tjocktarmen är en del av vår kropp matsmältningssystem

Tjocktarmen är en del av vår kropp matsmältningssystem. Tillsammans med tarmarna - både stora och små, lagrar de avfall innan det utsöndras. Tjocktarmscancer börjar vanligtvis med tumörer som växer i tjocktarmen, som om den inte avlägsnas genom operation eller koloskopi kan utvecklas till cancerframkallande (cancerceller). Vad värre är att om dessa godartade polyper inte tas bort kan de sprida sig till andra organ och infektera dem. Denna process kallas metastaser.

Så här förstå några av de behandlingar:

Hur man ska förstå behandlingen för patienter tjocktarmscancer. Kirurgi.
Hur man ska förstå behandlingen för patienter tjocktarmscancer. Kirurgi.

  1. Kirurgi. Detta görs när polyper fortfarande godartade. Mening, har cellerna bildas inte till cancer och kära och kan mycket väl tas bort med koloskopi. Om inte, bör operation planeras för att undvika metastaser. Så länge dessa tumörer är lokaliserade, kan de avlägsnas genom operation lätt.
  2. Kemoterapi. Det rekommenderas att personer som vill undvika tumörtillväxt eller åtminstone bromsa dess utveckling. Det minskar också risken för metastas, eller spridning av tumörer till andra delar eller organ i kroppen.
  3. Strålbehandling. Denna process är inte allmänt används för patienter tjocktarmscancer. Det finns gånger men att sjukhusen använder cellgifterna tillsammans med strålning för att öka effektiviteten i strålning.
  4. Immunterapi. Detta är den typ av terapi, varvid en yttre medel införes i patientens immunsystem att bygga antikroppar som kan förhindra eller arbeta för att eliminera cancerceller.

Tjocktarmscancer, eller någon form av cancer för den delen, är inte bara en fysisk kamp. Det har också en stor inverkan på människors känslor. Här är 2 vanliga sätt att hjälpa ett kolon cancerpatient komma tillbaka på rätt spår:

  1. Rådgivning. De flesta cancer och sjukhus erbjuder rådgivning till sina patienter. Läkare se till att patienter försäkrade att de fortfarande kan botas. En solig disposition hjälper ofta i återhämtningen.
  2. Cancer stödgrupper. Det är alltid trevligt att ha någon att prata med om sånt här. Det är bäst om cancerpatient blir indragen i stödgrupper. Vem bättre att förstå dem än de som är också går igenom samma sak, eller hur?

Tjocktarmen är en del av vår kropp matsmältningssystem. Kemoterapi.
Tjocktarmen är en del av vår kropp matsmältningssystem. Kemoterapi.

De flesta av de symptom tjocktarmscancer förbises eftersom de kan låta normal eller de kan vidare som något annat. Regelbundna kontroller är ett måste eftersom det finns tider som cancer inte visar symptom, som kan detekteras på ett tidigt stadium för att den ska behandlas.

Att gå igenom detta är aldrig lätt, oavsett om det är någon du känner eller om du går igenom det själv. Det är bäst att alltid vara uppmärksam på eventuella symptom och även bor och äter hälsosamt för att undvika alla typer av sjukdom!