E2h

Hur man ska förstå bipolär sjukdom

Det har varit många kända länkar gjorts historia bipolär sjukdom sedan 19th century. Dess betydelse har debatterats och hävdat romerska och grekiska tänkare som Hippokrates, som hänvisade till det som melankoli, som betyder "svart galla", som var en av de fyra stora fysiologiska vätskor på den tiden. Soranos i Efesos beskrev det som "en form av sjukdom mani." Det har också bibliska rötter i liknande förhållanden upplevs av kung David och Job.

Idag är det mer populärt kallas bipolär depression. Även känd som manodepressiv sjukdom eller bipolär affektiv sjukdom, det är ett psykiatriskt tillstånd som avser affektiva störningar såsom mani eller hypomani. Det finns fyra typer av bipolär sjukdom baserat på typ och svårighetsgrad av humörsvängningar:

 • Bipolär I (Manic)
 • Bipolär II (hypomanisk)
 • Cyklotymisk Disorder (Kombination av maniska och hypomana)
 • Bipolär sjukdom NOS (ej annat anges)

Hur man ska förstå bipolär sjukdom. Dessutom.
Hur man ska förstå bipolär sjukdom. Dessutom.

Denna psykiatriskt tillstånd sker normalt redan en persons tjugoårsåldern, och i vissa fall har observerats med barn. Även bipolär sjukdom patienter skulle visa olika beteendemönster, har det visat sig att barn upplever snabbare humörsvängningar och högre nivåer av ångest än vuxna.

Anledningen till att det kallas bipolär beror på det faktum att människor som har bipolär mani sjukdom erfarenhet (intensiva stämningar) ibland och hypomani (låga känslor) vid andra tillfällen.

Bland de viktigaste symptomen på mani är:

 • Ökade skurar av fysiskt och verbalt energi
 • Sömnlöshet
 • Aggressivt beteende och irritabilitet
 • Oberäkneligt körning och dåligt omdöme
 • Brist på koncentration

Hypomana patienter skulle visa följande symtom:

 • Överdriven oro och känsla av trötthet
 • Onormala sömn
 • Känslor av skuld eller ilska
 • Irriterad stämning
 • Självmordstankar

Bipolär sjukdom fortsätter att vara obehandlad i dag.
Bipolär sjukdom fortsätter att vara obehandlad i dag.

Men det finns inte en enda exakt svar på hur någon förvärvar bipolär sjukdom, forskare tror att detta villkor direkt kan hänföras till obalanser signalsubstanserna i den mänskliga hjärnan. Det finns också teorier om att gener påverkar det, och att om en nära släkting har bipolär sjukdom, någon i familjen kan ha det också, även om kontrollen av denna teori pågår fortfarande.

Dessutom

Dessutom, eftersom många miljöfaktorer spelar en betydande roll i tillståndet i det mänskliga sinnet, har faktorer som dödsfall i familjen eller skilsmässa eller andra extremt stressande händelser livet ansetts som bidragande faktorer till bipolär sjukdom. Och med den mänskliga hjärnan under attack under en manisk eller hypomani har detta tillstånd och kommer att orsaka många negativa effekter i form av kostnader för psykiatrisk behandling och förlorad produktivitet för patienten. Hälso-vis, är patienter som har artrit, astma, högt blodtryck och diabetes befaras påverkas negativt av detta mentala tillstånd.

Bipolär sjukdom fortsätter att vara obehandlad i dag

Bipolär sjukdom fortsätter att vara obehandlad i dag, som läkare och forskare har ännu inte hittat ett botemedel. Den bästa tillgängliga behandlingen för bipolär sjukdom patienter för dem att arbeta nära och samarbeta med sina respektive psykiatriker eller läkare, särskilt för patienter med andra sjukdomstillstånd. Mer än så kommer stöd för sin familj och nära och kära störst betydelse tills vi förhoppningsvis hitta ett botemedel mot bipolär sjukdom.