E2h

Hur man ska förstå ljusterapi

Sedan den första erkännande i början av 80-talet

Sedan den första erkännande i början av 80-talet, har lätt eller ljusbehandling vunnit mark inom modern klinisk vetenskap. Det har befunnits ge alternativ behandling till hud-relaterade problem, neonatal gulsot, Parkinsons sjukdom, och humör och sömnrelaterade problem. Denna smärtfri behandling har accepterats av patienter runt om i världen, som vetenskapsmän fortfarande förstärker vilka uppgifter de har att täcka så många områden av behandling som möjligt.

Forskarna fann att vinterdepression eller Seasonal Affective Disorder (SAD) är direkt hänförliga till fel i kroppens inre klocka eller den naturliga dygnsrytmen. Detta påverkar vår förmåga att sova och mönster vår sömn schema, kroppstemperatur och hormonproduktion. Det var först efter 2001 när forskare från Apollo Hälsa och Thomas Jefferson University fullt upptäckte de medicinska effekterna av exponering för starkt ljus. De fann att patienter som exponerats för specialiserade starkt ljus påverkades positivt på grund av produktionen av kemikalier i hjärnan, befria dem från depression.

Hur man ska förstå ljusterapi. Acne vulgaris.
Hur man ska förstå ljusterapi. Acne vulgaris.

Processen för behandling under ljusterapi princip innebär att utsätta patienten under påverkan av en ljus enhet regelbundet som ordinerats av läkare eller terapeut. Denna process brukar rekommenderas under dagtid för extra solljus fördelar. Terapisessioner normalt inte varar inte mer än 2 timmar, beroende på intensiteten av ljuset.

Även om forskarna är involverade i detta område av terapi fortfarande letar efter andra positiva effekter av ljus, har det funnits framgångsrika och beprövade behandlingsalternativ upptäckts för vissa sjukdomar och hälsoproblem såsom:

  • Acne vulgaris. Det har visat sig att de ordinarie djupgående ljusterapi bidra till att minska bakterier på huden med 99,9%, och det har garanterat säker.
  • Psoriasis och eksem. PUVA behandlingar har blivit mycket populära bland fall av psoriasis eller eksem. PUVA eller Psoralen + Ultraviolett A har med lätta våglängder av 400 nm till 320 NMN varit kända för att undertrycka inflammatoriska reaktioner i samband med psoriarsis och eksem.

Ljusterapi hjälper också i humör eller sömnrelaterade problem

Ljusterapi hjälper också i humör eller sömnrelaterade problem. Terapeuter använder ljuslådor, som är lampor som hjälper till att kontrollera kroppens produktion av melatonin av en intensiv men säkert ljusförstärkning. Hormonet melatonin är viktig för den mänskliga kroppen klocka.

Även om Europa Food and Drug Administration har ännu inte godkänna ljuslådor vid behandling av Seasonal Affective Disorder, främst på grund av spekulationer om att patienternas reaktioner på ljusterapi kan vara säsongsberoende, är denna terapi fortfarande den enda hållbara behandling för SAD.

Sedan den första erkännande i början av 80-talet. Psoriasis och eksem.
Sedan den första erkännande i början av 80-talet. Psoriasis och eksem.

  • För neonatalvård, särskilt med fall av neonatal gulsot har ljusterapi varit mycket effektiv. Ljusbehandling fungerar som utlösande faktor för isomeratet bilirubin på spädbarn, hjälper dem utsöndrar vissa skadliga ämnen genom urin eller avföring.
  • För Parkinsons sjukdom, forskarna tror att regelbunden exponering för vitt ljus hjälper patienter att minimera tremor händelser.

Ljusbehandling forskning och utveckling fortsätter att frodas som forskare och vetenskapsmän finner fler och fler lösningar. Med denna snabba förbättringar ska ljusterapi tjäna hela medicinska acceptans precis som laserterapi har gjort, mer vetenskapligt kallas LLLT (Low-Level Laser Therapy).

En typisk missuppfattning är att ljusterapi och laserterapi är desamma, men i själva verket inte är det. Ändå båda utnyttjar en resurs - ljus. Det är bara en tidsfråga när forskarna skulle kunna förfina vetenskapen om Ljusterapi att landa på samma villkor som andra etablerade kliniska behandlingar om inte överträffa dem.