E2h

Hur man ska förstå psykiatriska sjukdomar

Modern psykiatri har gått en lång väg för att hjälpa oss att förstå oss själva. Genom utvecklingen inom psykologi, kan vi nu se att människor som vi en gång märkta som "svårt" kan faktiskt lider av vanliga psykiatrin sjukdomar såsom bipolär sjukdom, depression och Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). I Archives of General och kriminaltekniska psykologi, finner vi att sjukdomar som dessa kan behandlas utan behov av kirurgi. Om du vill hjälpa någon, barn eller vuxen, kan som du misstänker lider av en psykisk störning, kommer du vara lättad att veta att behandlingen är lätt tillgänglig.

Innan du väljer att ge behandling

Innan du väljer att ge behandling, bör du dock först rådgöra en professionell med expertis inom psykiatrin. Inte bara är det osäkert att ge behandling utan recept, men också att du kan ha fel i att anta att någon har en sjukdom. Till exempel är det möjligt för en mycket ledsen person inte kliniskt vara deprimerad. Som sådan bör du först få din patient diagnosen före allt annat. De tester som används inom psykiatrin är ofta enkla och ibland bestå av en ren intervju. Så länge patienten svarar sanningsenligt, kommer diagnosen att vara korrekt.

Naturligtvis har inte alla experter i psykiatri

Hur man ska förstå psykiatriska sjukdomar. Bipolär sjukdom.
Hur man ska förstå psykiatriska sjukdomar. Bipolär sjukdom.

Naturligtvis har inte alla experter i psykiatri. Ibland är det svåraste att göra för att identifiera huruvida någon behöver diagnostiseras. Lyckligtvis finns det ett antal webbplatser som hjälper dig att identifiera symptom på dessa sjukdomar. Du är bäst av hänvisning till de webbplatser som tar sin information från Diagnostisk och statistisk manual över psykiska sjukdomar, fjärde upplagan (DSM-IV), vilket är ganska mycket det europeiska Psychiatric Association (APA) bibel för att identifiera psykiatri sjukdomar.

Här är några exempel på vanliga psykiatriska sjukdomar och deras föreslagna behandling:

  1. Bipolär sjukdom. Även känd som manodepressivitet, är denna sjukdom ofta av massiva humörsvängningar. De som lider av sjukdom har återkommande stunder av djup depression, följt av episoder av mani, eller ökad hyperaktivitet och alltför goda humör. De med bipolär sjukdom, i en mening, har sina känslor på en jojo.
  2. Bipolära individer kan söka behandling via medicinering och terapi. De som väljer att gå med medicinering behöver oftast ta stämningsstabiliserare läkemedel såsom litium och Risperdal att hantera upp-och nedgångar. En annan, mer extrem form av terapi är elektrokonvulsiv terapi (ECT). ECT innebär att administrera elektriska stötar till patientens systemet för att stabilisera sina stämningar.
  3. Sömnlöshet. Sömnlöshet, eller oförmåga att få en anständig mängd sömn, ofta bunden med ångest. Oroliga tankar kan hålla dig vaken på natten, även om du inte är medveten om dem. En hel del av dem som utövar psykiatrin ofta rekommendera ångestdämpande behandling för att hantera sömnlöshet. Till exempel kan psykologisk rådgivning hjälpa någon att hantera oroligheterna i hans huvud och låta honom sova bättre. Andra psykiatriker kommer att råda en kost som bidrar till att minska ångest, komplettera dina vanliga måltider med vitaminer D och K, kalcium och magnesium.
  4. ADHD. ADHD kännetecknas av en oförmåga att behålla en fokus på vissa saker och hyperaktivitet. ADHD behandlas ofta farmakologiskt med läkemedel som Ritalin, eller genom andra metoder såsom gruppterapi.

Innan du väljer att ge behandling. Bipolära.
Innan du väljer att ge behandling. Bipolära.

Igen, innan ens försöka ge behandling för misstänkta psykiatri sjukdomar, alltid konsultera en professionell psykiatriker först.