E2h

Hur man ska förstå urininkontinens

Urininkontinens är ett tillstånd där en person inte kan kontrollera bortgången av urin från kroppen. Det kan vara pinsamt för den person som upplever tillståndet och till människorna omkring honom. Ofta händer tidens urin i oväntade stunder och platser. Det ses ofta hos äldre människor, men barn, ungdomar och vuxna av båda könen kan också uppleva det. Äldre människor som lider av inkontinens dölja ofta deras tillstånd i stället för att söka medicinsk hjälp, av rädsla för att placeras i ett vårdhem. Det är verkligen ett pinsamt tillstånd, men att förstå den och informeras är mycket viktigt att kunna leva med det. Här är några saker du bör förstå om urininkontinens:

Typer av urininkontinens. Det finns olika typer av urininkontinens, som villkoret kan väckas på av olika faktorer.

Hur man ska förstå urininkontinens. Typer av urininkontinens.
Hur man ska förstå urininkontinens. Typer av urininkontinens.

  1. Ansträngningsinkontinens. Okontrollerad urinering händer när blåsan genomgår intensiva påtryckningar. Det är vanligt hos kvinnor, särskilt de som är gravida eller de som har haft flera förlossningar redan. Män som har problem med prostatakörteln kan också uppleva det. Urin passerar vid skrattar, nyser, hostar, eller lyfta något.
  2. Trängningsinkontinens. Detta händer när det finns en plötslig lust att urinera. Det är vanligtvis bringas tillsammans med en njure, urinblåsa, eller urinvägsinfektion. Det kan också vara vanligt bland äldre.
  3. Överflödesinkontinens. Detta sker när blåsan inte helt tömma sig av urin. Detta kan orsakas av prostataproblem hos män eller tumörer på äggstockarna hos kvinnor. Njursten blockerar urinröret kan också orsaka detta.
  4. Funktionell inkontinens. Denna typ av inkontinens är vanligt bland äldre, eftersom deras nuvarande försvagade tillstånd hindrar dem från att kontrollera eliminering av urin.

Behandlingar som är tillgängliga. Det finns ingen användning i bara avfärdade urininkontinens, eftersom det finns behandlingar som är tillgängliga för att hjälpa lindra obehag av detta villkor.

  1. Behavioral behandling. Detta innebär att träna blåsan att hålla kvar urinen.
  2. Användning av enheter. Ett exempel på en anordning för att hålla urin är en vaginal kon för kvinnor. Dessa kottar är faktiskt små vikter som tränar bäckenbottenmuskulaturen och därmed förhindra urininkontinens. Det finns också elektroniska enheter som använder låg spänning el för att stimulera och krympa de muskler som svarar för att hålla urin.
  3. Receptbelagda läkemedel. Mediciner, som antikolinerga läkemedel, kan administreras för att bidra till att minska urinering. Antikolinerga läkemedel minska effekterna av acetylkolin, en signalsubstans som är ansvarig för stora kroppsfunktioner.
  4. Kirurgi. Kirurgiska ingrepp kan göras, men kommer fortfarande att bero på det speciella tillståndet hos patienten.
  5. Övningar. Bäcken övningar stärka bäckenbotten väggar och göra dem möjlighet att hålla urinen längre.
  6. Naturliga kosttillskott. Ett exempel på ett bra komplement är N-Con Tonic. De naturliga ingredienserna i denna tonic stödja urinblåsan och hålla njurarna friska.

Urininkontinens får inte lättvindigt eller hållas hemligt

Urininkontinens får inte lättvindigt eller hållas hemligt. Ansträngningsinkontinens.
Urininkontinens får inte lättvindigt eller hållas hemligt. Ansträngningsinkontinens.

Urininkontinens får inte lättvindigt eller hållas hemligt. Det är viktigt att söka läkarvård, särskilt när yngre människor upplever det. Urininkontinens kan bara vara en del av en grupp av symtom på ett mer allvarligt tillstånd.