E2h

Hur man ska leva med en perfektionist

En mycket tydlig beteendevetenskaplig egenskap hos vissa människor är att vara en perfektionist. Perfektionister är människor som är mycket obehagligt avviker ifrån rutiner och normer som redan acceptabla i deras sinnen. De är också en mycket medveten och osäker typ av människor som uppskattar deras komfort inom sin sfär av renlighet och ordning. Dessa typer av människor bör inte förväxlas med dem som är OCD (tvångssyndrom), vilket är officiellt en diagnostiserad beteende sjukdom av läkare. Om du är någon som bor med en person som är en perfektionist, så dessa tips är för dig. Läs vidare och se hur du kan få ut det mesta av din situation utan några bekymmer eller besvikelser.

UPPBYGGA

Uppbygga. Vara kunnig och försöka bekanta dig med denna typ av personlighetsstörning. Du kan samla in, läsa och forska om dessa från användbara resurser som Internet, tidningar, publikationer och även sjukhus. Du kan även välja att konsultera proffs och olika stöd-grupper bör du hitta behovet av att ytterligare dina kunskaper om det. Ju mer du vet om det, desto bättre kan du acceptera perfektionist du lever med och ju bättre du kan hantera det.

Se bortom

Hur man ska leva med en perfektionist. Värm upp och älska.
Hur man ska leva med en perfektionist. Värm upp och älska.

Se bortom. Perfektionister är människor som inte är medicinskt sjuka, så aldrig falla för fällan att märka dem som sjuka. Detta kommer bara att förvärra situationen och skapa mer spänning. Perfektionister är bara människor som har riktigt höga krav, som kommer från deras unika demografiska och psykografiska miljöer när de växte upp. Se bortom det du ser och hör från perfektionist och fokusera på vad han verkligen känner.

Skydda dig

Skydda dig själv. Oavsett vad som händer, måste du skydda dig. Vissa extrema perfektionister tillgripa negativt beteende, nästan till den grad av våld - fysiskt, mentalt eller känslomässigt. Aldrig tillåta dig själv att bli ett offer för någon av dessa negativa reaktioner. Om du känner att det redan finns någon form av övergrepp, vända sig till myndigheterna med alla medel. Bortsett från detta, äta rätt, få massor av sömn och motion. Du kommer att behöva den överflödande energi att ordentligt ta itu med någon som är så dränerande som en perfektionist. Älska dig själv först, och först därefter kan du faktiskt älska andra.

Värm upp och älska

Värm upp och älska. En perfektionist kan tyckas vara mycket kritisk och klagar mycket. Förstå att detta är en del av hans psyke och beteende. Ease upp till honom och berätta för honom att du förstår hans situation och du är där för att hjälpa honom under hela hans pärs. Men se till att du påpekar att en relation är en 2-vägs gata och att han bör också göra sin del i att göra relationen så smidig och harmonisk som du både kan. Duscha honom med kärlek och tillgivenhet, också, och så småningom kommer han lätta upp och öppna sitt sinne också.

Mänskligheten uppvisar ett brett spektrum av distinkta personligheter som florerar jorden. Perfektionister utgör bara en av dessa ovanliga personligheter. Trots denna skillnad i personlighet, bör vi försöker alltid att relatera och förstå dem. Det är endast genom att anta denna attityd kan vi ha öppna och glada relationer med människor som är perfektionister.