E2h

Hur man ska leva med laktosintolerans

Laktosintolerans beror på en oförmåga att korrekt smälta laktos, och många vuxna kämpar för att hantera detta tillstånd. Eftersom vuxna i allmänhet har mindre laktas (det enzym som smälter laktos), mjölkprodukter är mycket svårare på magen och matsmältningssystemet. Om du upptäcker att du och laktos inte håller, följa dessa riktlinjer om hur man ska leva med laktosintolerans.

Steg 1

Håll dig borta från mjölk. Detta kommer att bli en tuff en för älskare glass, men om du är laktosintolerant, måste du hålla dig borta från mjölk och mjölkprodukter. Undvik att äta något med mjölk, bland annat glass, ost, mjölk (grädde), yoghurt och även pulver mjölk. Alla dessa produkter innehåller laktos, vilket kommer att orsaka din laktosintolerans att blossa upp.

Hur man ska leva med laktosintolerans. Håll dig borta från mjölk.
Hur man ska leva med laktosintolerans. Håll dig borta från mjölk.

Dessutom äter inte något som görs med vassle eller ostmassa. Dessa är produkter tillverkade av ost, som är tillverkad av mjölk. För att vara säker, bara undvika allt görs med mjölk eller dess biprodukter.

Steg 2

Vara en medveten konsument. När du gör din matinköp, kan du komma över vissa poster som är märkta som "mejeri fri". Innan du fyller din varukorg med dem, ta en stund att läsa ingredienser på etiketten. Du kan bli förvånad över att några av dessa produkter fortfarande innehåller mjölkprodukter. Två exempel är creamers och vispad pålägg. Vet du vad du konsumerar och inte vara snabb att acceptera vad etiketten säger eller matsmältningssystemet kommer att lida.

Som väl se vad dina mediciner innehåller. Få människor tänker på det, men over-the-counter och receptbelagda läkemedel kan också innehåller laktos. Tala med din läkare eller apotekspersonal för att säkerställa att dina mediciner inte kommer att förvärra din laktosintolerans. (Detta gäller vitaminer och kosttillskott också. Leta efter laktosfria varumärken.)

Steg 3

Vara en medveten konsument. Ändra din inköpslista.
Vara en medveten konsument. Ändra din inköpslista.

Ändra din inköpslista om du missar att ha mjölk och mjölkprodukter i kosten, behöver du inte göra utan -. Åtminstone inte helt. Du kan fortfarande hitta laktos-reducerad mjölk på din mataffär, och det bör släcka din törst efter ett kallt glas mjölk. Du kan också prova att byta till sojamjölk. Det smakar inte exakt samma som komjölk, men det kommer inte utlösa förödelse på matsmältningssystemet heller. Om du är osäker på om din livsmedelsbutik bär det, allt du behöver göra är att be en butik kontorist och han eller hon ska kunna hänvisa dig till de många livsmedel som syftar till dem med laktosintolerans.

Steg 4

Ta en laktos enzym. Slutligen, om du planerar att leva med laktosintolerans, är det alltid en bra idé att hålla några laktos enzymer med dig hela tiden. Det är helt enkelt piller som du tar innan du äter som hjälper din kropp att smälta laktos. Dessa är tillgängliga utan recept (som Lactaid), och gör att du kan hålla några mjölkprodukter i kosten. Genom att hålla en stash av dessa piller i väskan eller bilen kan du ta dem när du äter ute. Det är ett förnuftigt sätt att leva med laktosintolerans.