E2h

Hur man ska leva med leukemi och lymfom

I Europa finns miljontals män och kvinnor som kommer från alla åldersgrupper diagnosen leukemi och lymfom och andra blod-relaterade sjukdomar. Individer som är sjuka med dessa fruktade sjukdomar upplever känslomässiga och mentala påfrestningar, så de bör vara väl omgiven med sina familjer och vänner. Cancer specialister och annan sjukvårdspersonal bör också vara tillgängliga för leukemi och patienter lymfom.

Här finns flera sätt om hur man gör livet lättare för individer som lider av lymfom, leukemi och andra blod-relaterade sjukdomar.

  • Ta del av de medicinska faciliteter och hälsoprogram som är belägna i ditt område. Onkologer och specialiserad medicinsk personal är utbildade för att ge dig information om leukemi och lymfom. De är också utrustade med tillräckliga kunskaper om hur du kan hantera dessa blod-relaterade sjukdomar. För en, finns det leukemi och lymfom Society med över 250 lokala Group familjestöd enheter baserade i Europa. Organisationen syftar till att söka efter alternativa behandlingar och mediciner för leukemi, lymfom, non-Hodgkins och Hodgkins sjukdom.
  • Fråga runt eller söka på internet för att leta efter klinisk forskning tester. Dessa medicinska tester som syftar till att analysera symptomen och söka efter möjliga behandlingar för lymfom, leukemi och andra blodsjukdomar. Det är National Cancer Institute (NCI) i National Institutes of Health (NIH), den största statligt finansierad forskningsinstitution i Europa. NCI har främst medicinsk forskning och kliniska prövningar av olika typer av cancer, inklusive leukemi, lymfom och andra blod-relaterade sjukdomar. NCI: s mål är att finansiera utestående onkologer, medicinska specialister, forskare och forskare som initierar studier på nämnda sjukdomar.
  • Öva leva en hälsosam livsstil genom att först upprätthålla en positiv läggning. Detta hjälper mycket i att förbättra immunförsvaret. Ta kosttillskott och vitaminer också att behålla din energi och uthållighet. Se till att diskutera med professionella dietister om lämplig typ av kost för din hälsa skick. För mer tips och information om hur man har en hälsosam kost och livsstil kan cancerpatienter och deras anhöriga prova samråd med den europeiska Dietetic Association.
  • Hitta källor för ekonomiskt stöd. Det är mycket dyrt att underhålla cancerbehandlingar och läkemedel. Cancerpatienter och deras familjer som står inför en sådan utmaning kan vända sig till statliga och privata företag som erbjuder finansieringssystem för att täcka för sina sjukvårdskostnader. Exempel på dessa är Co-Pay Assistance Program och den medicinska och recept Program Täckning. Dessa är program för att minska de ekonomiska svårigheter cancer offren och deras familjer genom att erbjuda flera olika betalningsalternativ för att betala för behandlingar och läkemedel.
  • Upprätthålla ett starkt stöd för barn. Det är mer utmanande för barn cancerpatienter och deras familjer att hantera fruktade sjukdomar. Barn behöver mer uppmärksamhet, och det skulle hjälpa om de är omgivna med sina familjer och vänner som kommer att visa dem kärlek och förståelse. Ta kontakt med National Barncancerfonden (NCCF) för mer information om hur du ger adekvat vård för barn med diagnosen leukemi och andra livshotande sjukdomar.


Lär de senaste behandlingsalternativ och läkemedel

Hur man ska leva med leukemi och lymfom. Ta del av de medicinska faciliteter och hälsoprogram som är belägna i ditt område.
Hur man ska leva med leukemi och lymfom. Ta del av de medicinska faciliteter och hälsoprogram som är belägna i ditt område.

Lär de senaste behandlingsalternativ och läkemedel, samt tips om hur man överlever och förbättra livet för individer som står inför stora kriser, såsom cancer. Bedriva forskning och regelbundet prata med läkare och specialister om din allmänna hälsa och tidiga tester screening. Detta kommer säkert att hjälpa patienter hantera någon typ av cancer.