E2h

Hur man ska värdera nutritionstänger

Med massor av val, och över en miljard dollar i försäljning per år, är den näring bar affärer blomstrar. Konsumenterna är överösta med meddelanden och system marknadsföring som verkar lova att "bara en tugga" kommer att höja energi, bygga upp dina muskler, hjälper dig gå ner i vikt eller att ge den näringsmässiga universalmedel som gör din kost komplett.

Hur man ska värdera nutritionstänger. Leta efter nutritionstänger som är höga i fiber.
Hur man ska värdera nutritionstänger. Leta efter nutritionstänger som är höga i fiber.

"Energy bars" har ursprungligen utformats för högpresterande idrottare som en snabb kalori eller socker boost att hålla musklerna drivs under hög intensitet eller uthållighet träning. Nu verkar det som om din fotboll mamma, reception arbetstagaren eller lätt till måttlig motionär använder dessa produkter som en del av en daglig basvara. Det finns två definitiva uttalanden när det gäller kost barer i allmänhet: 1) ignorera hype och påståenden marknadsföring - de är oftast ogrundade, och 2) väl avrundad måltider med näringsrika livsmedel är alltid bättre.

Verksamma på principen om verkligheten, men sanningen är att dessa barer fortsätter att vinna popularitet och försäljning. Så, om du är en av de människor som uppskattar bekvämligheten och tillgängligheten av dessa produkter, hålla följande i åtanke när du gör dina val:

 1. En kardinal regeln när man väljer något förberedda kommersiell näring produkt är att kontrollera din ingrediensförteckningen först! Tänk på att ingredienser skall anges i storleksordning högsta kvantitet till lägsta kvantitet. En populär näring bar listar "höga majssirap" som sin första ingrediens. Det betyder att denna bar har mer raffinerat socker än något annat - förmodligen inte det mest hälsosamma val! Leta efter första ingredienser som innehåller saker såsom hel havre, fullkorn och kli eller sojaprotein.
 2. Leta efter nutritionstänger som är höga i fiber, minst fyra gram eller mer. Generellt har mer fiber en produkt, desto fler icke förädlade vegetabiliska ingredienser den innehåller. Det betyder mycket mer naturliga vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytokemikalier att skydda kroppen från sjukdom och skada.
 3. Välj en bar som är så låg halt av mättat fett som möjligt. Mättat fett är starkt kopplat till hjärtsjukdomar och andra hälsoproblem. Vissa fetter är friska som de fetter som finns i nötter - en viktig ingrediens i många nutritionstänger.
 4. När det gäller protein, leta efter höga källor kvalitet protein. Några av de bättre proteinkällor inkluderar soja, vassle, ägg och kasein. Tänk på att dessa är alla livsmedel proteinkällor. Således, det finns inget "optimalt" om att få protein från en näring bar vice mat.
  • Hydrolyserade proteiner (finns på ingrediensförteckningen) är sämre kvalitet proteiner och kan inte ge din kropp med vad den behöver för optimal reparation - särskilt om du är en bodybuilder eller idrottsman.

 5. Om det låter ohälsosamt, är det förmodligen. Det är, "doppat trippel chocolate chip brownie" en bar är nog mer som en chokladkaka än något annat. Återigen, att välja en bar med de friskaste ingredienser är alltid din bästa insats - nötter, hög proteiner kvalitet, fullkorn, torkad frukt och liknande kommer att tjäna din kropp och / eller din träning mycket bättre.
 6. Nutritionstänger är inte avsedda att vara måltidsersättningar. Men om du tycker att du ibland föredrar bekvämligheten med en bar för att förbereda en måltid, kom ihåg att:
  • Titta under minst 10 till 15 gram protein per bar
  • Leta efter en bar som ger minst 33 procent av de stora vitaminer och mineraler som kroppen behöver.

 7. Kom ihåg att en "energi öka" påstående betyder ingenting mer än "kalori innehållande". Tekniskt sett alla livsmedel ger kalorier och kalorier är där vi får vår energi från. Många människor antar att begreppet "energi bar" jämställer med "piff, vigör, vitalisering", och det är tyvärr inte fallet.
 8. Akta dig för hype-fyllda påståenden som "egen blandning av protein", "muskel förbättra faktorer" eller "tillväxtfaktorer". Nästan ingen näring bar företaget har betalat för oberoende forskning för att bevisa eller stöd för sina påståenden. Återigen gäller tidlösa ordspråket: "Om det låter för bra för att vara sant, är det oftast är".