E2h

Hur man skapar balans vata ayurveda kropp - själ - typ

Ayurveda är en samling av hälso riktlinjer sammanställda för tusentals år sedan i Indien med sina vise på den tiden. Denna samling lär människor om vetenskapen av att leva med avseende på att upprätthålla en harmonisk balans för att säkerställa optimal hälsa baserat på en specifik kropp-själ-typ. Det finns faktiskt 3 typer att överväga och ett av dem är vata. En person identifieras som Vata är normalt någon som är tunn och undernärda med en ohälsosam rutin av kost och aptit. De är kända för att vara nomader eftersom de inte gillar att vistas på ett ställe för länge. Dessutom kommer en person som identifierats som har denna kropp-själ-typ visa vissa synliga attribut på hans kropp som spröda och torra naglar, hår och hud tillsammans med konstant förstoppning. Detta orsakas av obalans i kroppen och kan avhjälpas genom dessa praktiska livsstil tips.

  • Ät regelbundet. Människor som identifieras som Vata är känd för att ha felaktiga matvanor på grund av andra aktiviteter som arbete. Därför får dessa människor inte rätt näring som ska vara standard för varje individ. Dessa människor tenderar att hoppa över måltider tills de hittar hungern för stark för att innehålla och bortse från. Denna typ av fastan är skadligt för den naturliga ordningen av saker i kroppen. Att upprätthålla balansen i dessa människor måste följa en viss rutin när det gäller måltider. Ät sunt och med regelbundna och gemensamma mellanrum under dagen.
  • Äta hälsosamt. Balans kan upprätthållas genom regelbundna matvanor men, det är också mycket viktigt att äta rätt. Mat som kan lättsmält och absorberas av kroppen är bäst. Några exempel som skulle vara bra är hela korn, grönsaker och andra kokta typer mat. Dessutom, för att förbättra aptiten, är smaken viktiga. Det innebär att maten ska vara salt, sött, surt och fuktigt allt i kombination.
  • Träna med måtta. Eftersom Vata kroppstyp är smal och tunn i naturen, kan fysisk aktivitet i en konkurrensutsatt karaktär inte apt. I stället bör övningar som lätt jogging, promenader och pilates göras regelbundet. Återigen är rutin viktigt här eftersom dessa typer av människor bli ganska uttråkad och distraherad lätt. Utan rutinen, blir det ingen balans.
  • Sov regelbundet. Personer med denna kroppstyp ofta saknas sömn eftersom de alltid upptagna med arbete och andra aktiviteter. Uppenbarligen är en person som ständigt sömnbrist en ohälsosam person. För att motverka detta och skapa en balans, är det viktigt att en regelbunden sömn mönster genomförs på daglig basis som gör det möjligt för personen att få minst 8 timmars sömn varje dag.
  • Hålla sig varm. På grund av personens ram som är tunn och smal, kommer de tenderar att bli kallt lätt speciellt i sina extremiteter. Detta sagt, är det viktigt att de upprätthåller värme genom ordentliga kläder samt ytterligare tillbehör till kläder såsom handskar och en hatt.
  • Få aktiva. Vatas är kända för att bli självförsörjande kritik. Med andra ord kan deras självkänsla gå ner snabbt. För att motverka detta är det viktigt att hjälpa dem vakna upp från låg självkänsla tillstånd genom att få dem mer aktiva. Samhällstjänst och spel skulle vara ett bra sätt att göra detta. Få dem aktiva så att de kommer att se till att deras färdigheter och kunskaper kan gynna andra människor i nöd.


Hur man skapar balans vata ayurveda kropp - själ - typ. Ät regelbundet.
Hur man skapar balans vata ayurveda kropp - själ - typ. Ät regelbundet.

Slutligen är regelbunden meditation den mest effektiva sak som bör övervägas. Balans kan uppnås genom att den person meditera i ca 15 till 30 minuter varje dag att reflektera över de erfarenheter han gick igenom hela dagen.