E2h

Hur man skapar en CrossFit rutin för kvinnor

CrossFit träning är en metod för att uppnå kondition genom breda, funktionella rörelser. Jämfört med traditionella fitness övningar, kräver CrossFit oftast kunskaper i olika områden av kondition, t.ex. hjärt-kärl-uthållighet, styrka, flexibilitet, balans och liknande.

CrossFit träning innebär vanligtvis att anpassa workout rutiner för att utföra andra, sammanhängande uppgifter. Till exempel kan en CrossFit rutin involvera begrepp i styrkelyft, gymnastik eller andra specifika rörelser utbildning i syfte att uppnå ett mål (som att flytta föremål från en punkt till en annan). Som sådan, många organisationer, såsom militär, polis och brandkår, använd CrossFit som ett medel för utbildning och prov för behörighet.

Rådgör med en fitness expert

Rådgör med en fitness expert. CrossFit använder begreppen en traditionell träning, men dessa anpassas till en högre intensitet aktivitet. CrossFit tränare brukar hjälpa deltagarna förstå CrossFit element, vilka är rörelser som är nödvändiga för att göra träningsrutin. Några exempel är knäböj, ups push, marklyft och liknande.

Hitta en balans. Skapa en CrossFit rutin för kvinnor skulle innebära att göra aktiviteter som gör att du uppnår en balans mellan de tio fitness områden som CrossFit Konceptet fokuserar på.

Hur man skapar en CrossFit rutin för kvinnor. Rådgör med en fitness expert.
Hur man skapar en CrossFit rutin för kvinnor. Rådgör med en fitness expert.

  • Kardiovaskulär uthållighet
  • Kondition
  • Styrka
  • Flexibilitet
  • Hastighet
  • Effekt
  • Agility
  • Balans
  • Noggrannhet
  • Samordning

CrossFit involverar olika typer av övningar som hjälper att utveckla din kondition över dessa tio områden. En rutin kan innehålla gymnastik, styrketräning, metabolisk konditionering och liknande.

Känn din konditionsnivå. CrossFit rutiner är vanligen fasta, och lärare kommer inte att ändra en rutin beroende på din förmåga och kondition. Dock kommer en tränare justera intensiteten i träningen för att tillgodose dina behov. Kom bara ihåg, innebär att CrossFit en intensiv tillämpning av rörelse, så var beredd att skjuta dig själv till din gräns och även förbi det.

Skala upp. CrossFit rutiner vanligtvis skulle börja i liten skala, så att din tränare kan mäta din förmåga, kapacitet och behov. Som ni framsteg med CrossFit rutin, dock måste du skala upp, i fråga om intensitet, så att din kropp kommer att uppnå maximal prestanda.

Spåra din rutin. Som med all träning

Rådgör med en fitness expert. Känn din konditionsnivå.
Rådgör med en fitness expert. Känn din konditionsnivå.

Spåra din rutin. Som med alla träningspass, måste du hålla koll på dina framsteg med CrossFit. Du kan använda en whiteboard för att hålla reda på de rutiner du redan har gjort. CrossFit brukar innebära förändrade rutiner i syfte att maximera den träning som kroppen får.

Få tillräckligt med vila. I motsats till en traditionell träning rutin som fokuserar på ett visst gym eller särskilda delar av kroppen, kommer en CrossFit rutin innebära träna hela kroppen. Därför bör du räkna med träning för att vara intensiv. Var noga med att ge din kropp tillräcklig vila efter varje träningspass. Ge det en dag i mellan CrossFit träning, så att dina muskler har tid att läka. På så sätt kan du känna dina framsteg, och du kommer inte överanstränga kroppen.

CrossFit utbildning anses en intensiv träning, och många idrottare föredrar CrossFit rutiner i syfte att uppnå den styrka och uthållighet som de vill. Om du har några hälsoproblem, bör du rådgöra med din läkare först innan de genomgått någon motion rutiner såsom CrossFit.