E2h

Hur man skapar kloroform

Kloroform är en färglös vätska som användes som lösningsmedel

Kloroform är en färglös vätska som användes som lösningsmedel. Det används ofta i kylskåp, fotografi utveckla och kemtvätt. Den kemiska finns också i bekämpningsmedel och desinfektionsmedel. Du kan skapa din egen kloroformblandning hemma med bara några få ingredienser. Ta inte att detta förfarande är farligt och du måste följa stegen till punkt och pricka. Gör inte detta inför barnen och se till att du har bra ventilation i din arbetsplats.

  • Material att förbereda. Materialet som du behöver för att göra kloroform inkluderar blekmedel, ren aceton, is och en glasbehållare som du inte längre behöver. Du måste använda arbetshandskar, skyddsglasögon arbete och dammask när du gör kloroform för att vara säker.
  • Blanda is och blekmedel. Mät om en liter eller så av blekmedel och placera den i glasbehållare eller tills den når nära kanten av behållaren. Se till att du ger utrymme på toppen. Efteråt lägger is i blekmedel. Isen kommer att sänka temperaturen hos blekmedel så att den är något kallare än rumstemperatur. Avsätt denna blandning för en stund.
  • Tillsätt aceton till blandningen. Du behöver ren aceton för detta och inte det som du använder som en nagellacksremover. Förhållandet av blandningen bör vara 1 del aceton är att 50 delar av blekmedel som du hälls i glasbehållare. Tillsätt aceton till blandningen som du beredd tidigare. Kontrollera temperaturen på blekmedel. Du kan lägga till mer is till blandningen om temperaturen är varm.
  • Vänta på reaktionen. Blekmedlet och aceton reagerar med varandra och moln bildas i glasbehållare. Du kommer också att märka att blandningen blir varmare. Upphäva kloroformblandning i ca 15 till 20 minuter. Lämna inte rummet eftersom du måste se för reaktionen. Kontrollera varje gång på ett tag och tryck på glasbehållaren om blandningen är för varmt. Du vill inte blandningen att värma upp. Lägg till mer is till blandningen om det är för varmt. Vänta på den pulverformiga substansen att sedimentera på botten av behållaren.
  • Få kloroform pulvret. När pulveriserade substansen har helt fast, kan du få kloroform. Ta bort vätskorna från behållaren men gör det försiktigt så att kloroform längst ner inte kommer att gå med vätskan. Efteråt kan du placera kloroform pulver som har bosatt sig i en mörk glasflaska och använd en tratt för att skilja den från andra vätskor. Du kan behålla kloroform pulvret upp till en vecka.


Dessa är stegen i att göra kloroform

Hur man skapar kloroform. Material att förbereda.
Hur man skapar kloroform. Material att förbereda.

Dessa är stegen i att göra kloroform. Vet att du bör göra detta endast om du vet vad du gör. Hantering kloroform utan rätt kunskap kan leda till olyckor. Notera att kloroform är dåligt för hälsan och för miljön också.