E2h

Hur man skapar penicillin

Idag är penicillin

Idag är penicillin, annars känd som PEN eller PCN, förmodligen den mest populära bland alla antibiotika ute. Som ett antibiotikum, är penicillin ofta används för att bekämpa bakteriella infektioner, mera speciellt grampositiva infektioner. För att vara mer specifik, fungerar penicillin genom att försvaga cellvägg hindrar det från att utveckla nya celler, och eftersom hela divisionen processen inte kan slutföras, bakterierna senare dör.

Hur man skapar penicillin. Penicillin kommer från mögel.
Hur man skapar penicillin. Penicillin kommer från mögel.

Medan vissa hävdar att en skotsk vetenskapsman, Alexander Fleming upptäckte den i 1928, det finns också de som ansluter sig till tanken att penicillin redan har använts för medicinska ändamål sedan medeltiden. Det som började som oavsiktlig upptäckt och produktion av penicillin blev senare en mer systematiserat massproduktion av nämnda läkemedel som allt började när dess kemiska sammansättning bestämdes av Dorothy Hodgkin 1945.

För närvarande penicillin skapas i stora laboratorier ägs av internationella läkemedel och läkemedel företag. Ändå kan penicillin fortfarande skapas rätt i ditt eget hem. Denna artikel försöker fånga processen hur man skapar penicillin. (Läs ansvarsfriskrivningen skrivet nedan innan du följer den här artikeln.)

  • Penicillin kommer från mögel. Grunden är Penicillin en biprodukt av Penicillium, en grön eller blå mögelsvamp, som vanligtvis växer och finns på läder, tyg och vissa livsmedel.
  • Skapa din egen Penicillium svamp. För detta experiment, använd bröd som grogrund för Penicillium. Få en bit bröd, och låt det sitta i en mer eller mindre 70 grader Fahrenheit rum. Mer eller mindre, efter en vecka eller två, kommer en grön-blå mögelsvamp visas. Denna svamp är Penicillium.
  • Testa penicillin. Om du inte har verktygen för stora läkemedel laboratorier, det finns inget sätt att testa annat än att placera ett prov av produkten i en petriskål med grampositiva bakterier kulturer. Dessa grampositiva bakterier måste färgas. Om de färgade grampositiva bakterier försvinner, betyder det att du har lyckats skapa penicillin.
  • Isolera penicillin. Det räcker inte att du har skapat penicillin. Den viktigaste och svåraste delen i att skapa användbara penicillin isolera den. Det är därför, såvida du inte är en expert eller har haft en omfattande utbildning och rätt laboratoriet och verktyg kan du inte skapa penicillin som kan intas eller användas för medicinska och terapeutiska ändamål. Penicillin du skapar bör bara vara för experiment eller akademiska syften.


Ansvarsfriskrivning: Detta artiklar talar om hur du skapar penicillin, skulle det fortfarande vara mycket lämpligt att helt enkelt köpa penicillin i droghandel, särskilt om du planerar att ta i penicillin för att behandla allvarliga och farliga bakterieinfektioner och om du inte har kompetens i att skapa läkemedel. Eftersom penicillin är i grunden gjort av formar, skulle det vara mycket farligt för en person att ta i andra typer av formar felaktigt separerade från vad du behöver bara för att göra penicillin. I själva verket kan ta vissa typer av mögel i orsaka svår irritation och komplikationer till din kropp, som även kan leda till döden. Att upprepa det, det är bara för experiment och inte för förtäring.