E2h

Hur man skapar rätt träningsplan

I syfte att bli fit

I syfte att bli fit, kommer en del människor hoppar in bara om någon träningsprogram i ett pulsslag, oavsett om det är skräddarsydd passform för honom eller inte. Vissa skulle helt enkelt börja göra styrketräning, hjärt övningar och andra sådana regimer fitness utan att rådfråga sjukvårdspersonal eller ens en tränare. Tyvärr, människor som försöker dessa misslyckas ofta att uppnå sina mål.

Hur man skapar rätt träningsplan. Uppsatta mål och syften.
Hur man skapar rätt träningsplan. Uppsatta mål och syften.

Att ha rätt träningsplan är nödvändig för att uppnå dina mål för motion och konditionsträning. Att ha rätt träningsplan också uppmuntrar dig att faktiskt följa planen och gör de rekommenderade aktiviteter. I stället för hat ett träningsprogram för sina mödor och rutiner, om du har rätt plan, kommer du se fram emot det varje gång du tränar.

Uppsatta mål och syften. Skapa rätt träningsplan börjar med att sätta mål och syften. Fråga dig själv vad du vill uppnå med din träning plan. Vill du bli tunnare? Vill du ha mer definierade muskler? Vill du lägga till muskelmassa? Vill du öka styrka eller uthållighet? Det finns många faktorer som du måste ta hänsyn till var och en av dessa, och det första steget i att veta vad exakt ska göra är att sätta ett mål.

Bedöm din kropp. Därefter måste du objektivt bedöma hur man klarar när det gäller din kondition. Du vill uppnå ett mål. Hur långt är du från det? Om du vill tona upp, då du kommer att behöva veta hur tonade (eller annat) du är just nu. Om du behöver styrketräning, då du vill veta hur stark du är just nu. Ibland kanske du inte kunna ha en objektiv bedömning. Du kan be en vän eller ett gym professionell rådgivning.

Att ha rätt träningsplan gör din träningsrutin roligare och givande. Välj en aktivitet som du gillar.
Att ha rätt träningsplan gör din träningsrutin roligare och givande. Välj en aktivitet som du gillar.

Välj en aktivitet som du gillar. Flesta fitness program kommer att innebära en mix av hjärt övningar och styrkeövningar utbildning. Men inte begränsa dig till alternativ som presenteras av den lokala gymmet. Du kan hitta en aktivitet som du kommer att både njuta och dra nytta av. Du bör också överväga andra aspekter, till exempel hur många personer kommer att delta, och om verksamheten passar ditt schema. Övningarna kan göras individuellt såsom styrketräning. Dessa kan göras i grupp också, såsom löpning, aerobics och även dans.

Hitta din motivation. Flesta människor kommer att ge upp sin motion rutin efter en månad eller så. De flesta kommer att hitta ursäkter för att inte gå på gym, eller att inte gå eller jogga. Människor är helt enkelt omotiverad. För att nå ditt mål, måste du hitta din motivation. Du måste vara passionerad din träning. I de flesta fall kommer du att finna det lättare att vara motiverad om du gillar den aktivitet du gör. I vissa fall kommer du att motiveras av de personer som du tränar med. Kanske är det en ännu mer grundläggande motivation att veta att ditt liv kan bero på din hålla sig i form (såsom de med sjukdomar och krämpor som kan avhjälpas genom en passform livsstil).

Dra inte utöva själv. Några å andra sidan alltför motiveras att de anstränga sig för mycket. Detta leder till utbrändhet, vilket skulle göra mer skada än nytta. Försök att göra din träning rutiner med måtta. Om du känner dig utmattad, sedan ta en paus. Du kan alltid komma tillbaka till din rutin när du känner dig bättre.

Ta dig tid att utvärdera. Flesta motion planer misslyckas eftersom de människor som skapar och utövar dem är inte flexibla. När du börjar kan du ha olika behov några veckor eller månader i din träningsplan. Du måste ändra dina rutiner lite, för att gå vidare. Detta gäller särskilt i styrka och styrketräning. Du börjar små, då du gradvis öka. Annars är du slösar bara din tid.

Att ha rätt träningsplan gör din träningsrutin roligare och givande

Att ha rätt träningsplan gör din träningsrutin roligare och givande. Rådgör med din tränare om hur du bäst kan skräddarsys efter en övning plan för dig. Om du har hälsoproblem, ska du be din läkare om råd först innan du börjar en övning regim.