E2h

Hur man skär natrium samtidigt gå ner i vikt

Gå ner i vikt är ofta en utmaning

Gå ner i vikt är ofta en utmaning, särskilt om din kropp har en långsam ämnesomsättning. Du kan oftast gå ner i vikt med motion och kost. Du kommer vanligtvis att minska kaloriintaget för att minska vikten. I många fall kanske du inte kan kontrollera ditt natriumintaget.

Natrium är en huvudkomponent av salt

Natrium är en huvudkomponent av salt, som ofta används för att säsong och smak mat. Salt kan också användas som konserveringsmedel, så mycket konserverade och bearbetade livsmedel är höga i natrium. Även natrium kan komma naturligt med mat, kan för mycket av det bidrar till olika hälsoproblem, såsom högt blodtryck, njursten, och liknande.

Ett sätt att uppnå en hälsosam kost är därför att minska natrium intag. De flesta människor äter mer natrium än kroppen behöver, vilket är ungefär 2.400 milligram per dag. Detta kan översättas till ungefär en tesked salt per dag. Cutting natrium från kosten kommer att kräva disciplin, medvetenhet och övervakning av ens födointag.

Hur man skär natrium samtidigt gå ner i vikt. Ät fibrer frukt och grönsaker.
Hur man skär natrium samtidigt gå ner i vikt. Ät fibrer frukt och grönsaker.

Öka vattenintaget. Ett sätt att motverka effekterna av för mycket natrium är genom att öka ditt vattenintag. Den rekommenderade mängden är vanligtvis 8-10 glas per dag. Vissa skulle ersätta andra vätskor för vatten, som juice och kolsyrade läskedrycker. Dessa har hög kalori innehåll, dock, och en del även har för mycket natrium, såsom lightläsk.

Ät fibrer frukt och grönsaker. De flesta människor mellanmål på chips och andra "skräp" mat eftersom de känner sig hungrig mellan måltiderna. Dessa är ofta alltför salt, och därför hög natriumhalt. För att undvika detta, väljer att mumsa på frukt och grönsaker, i stället. Dessa gör för bra, nyttiga snacks. Att få tillräckligt med fiber i dina måltider eller efter (för dessert) kommer att hålla bort de hunger KVAL.

Gå naturligt. Försök att undvika förädlade livsmedel

Gå naturligt. Försök att undvika förädlade livsmedel. Dessa är oftast fulla av konserveringsmedel, ingår natrium. Försök istället att gå för färsk mat så mycket du kan. Besök deli eller livsmedelsbutik är för färskt kött och producera. Färska livsmedel smakar bättre också.

Gå ner i vikt är ofta en utmaning. Använd kryddor och kryddor blandningar.
Gå ner i vikt är ofta en utmaning. Använd kryddor och kryddor blandningar.

Läs innan du äter. Livsmedelsförpackningar har etiketter näring innehåll, och detta är en mycket bra anledning. Använd detta till din fördel. Du kommer att behöva läsa upp på innehåll och näringsvärde maten innan du öppnar paketet, natrium ingår. Du brukar måste kontrollera hur många portioner finns per förpackning, så att du vet hur mycket du kan äta. Kom ihåg att den normala mängden ca 2.400 milligram per dag. Om du är hypertensiva, har du ens att konsumera mindre än så, eller cirka 1.500 mg per dag.

Använd kryddor och kryddor blandningar. De flesta kockar kommer att använda salt och peppar till säsong livsmedel medan matlagning. Ett sätt att minska natriumintaget är genom användning av olika kryddor och smaksättning blandningar som ett alternativ till salt. Dessa ge smak åt kött, fisk och andra rätter, utan att nödvändigtvis öka natrium. Du kan också använda citrusjuice och andra örter för att ersätta salt.

Håll en matdagbok. Ett bra sätt att titta på vad du äter är genom att hålla en matdagbok. Skriv ner vad du äter varje måltid, inklusive de belopp och antal portioner. Om du kan inkludera det faktiska antalet (om du äter beredda eller förpackade livsmedel, till exempel) detta kan hjälpa. I slutet av dagen, lägga upp hur mycket natrium som du förbrukar. Om det är fortfarande för mycket, då du kommer att behöva skära ner på portioner eller äter dessa rätter som är rika på natrium.