E2h

Hur man skär sjukvårdskostnader i ditt företag

Enligt forskning

Enligt forskning, företag möter ökade vårdkostnader med cirka 6 till 7 procent varje år. Detta motsvarar cirka 525€ miljarder euro per år, och mycket av detta går till spillo på onödiga behandlingar, uppsägningar, och ibland till och med bedrägerier. I de flesta fall är det de företag som måste betala för dessa förluster. Det är oftast ditt företag som axlar hälso-och sjukvård premier.

Vårdkostnader kan sänkas med cirka 50 procent, enligt experter. Detta kan göras genom nära samarbete med parterna och andra berörda företag, att hålla en frisk arbetskraft och minska bedrägerierna.

Fånga bedrägeri och missbruk

Hur man skär sjukvårdskostnader i ditt företag. Enligt forskning.
Hur man skär sjukvårdskostnader i ditt företag. Enligt forskning.

Fånga bedrägeri och missbruk. Bedrägeri är ett av de största sätten som kräver ett företag och vårdgivare att spendera mer pengar än nödvändigt. Enligt siffror, företag och leverantörer förlorar ungefär 10% av de totala hälso-och sjukvårdsutgifterna för bedrägeri. Bedräglig användning av medicinska fördelar felrapportering medicinska tillstånd, falska påståenden ersättning och falska leverantörer av medicinsk utrustning. Människor pengar på sjukförsäkring på bekostnad av ärliga företag som betala räkningen. Du kan samordna med professionella brottsbekämpande som är specialiserade på medicinska påståenden bedrägeri om du misstänker folk missbrukar sina medicinska fördelar.

Främja en sund miljö och frisk arbetskraft. En långsiktig lösning på spara på sjukvårdskostnader är att främja bättre hälsa bland dina anställda. Forskning visar att aktiviteter som främjar en friskare arbetskraft kan leda till besparingar på upp till 170€ per anställd per år i genomsnitt. Friskvård kan inkludera antirökkampanjer, gratis klasser gym, stress metoder, och liknande. Det kan medföra vissa initiala kostnaden, men kommer vara värt det i längden.

Detta kräver också att en hälsosam livsstil blir en gemenskap ansträngning. Enligt undersökningar mer än 30% av Europas vuxna är överviktiga, och detta leder till kostnader på cirka 125€ 0,7 miljarder. Turning hälsa i en gemenskap ansträngning kommer att innebära samarbete av arbetskraften, sjukhusen, företag och alla berörda parter. Vad som är viktigt är att människor börjar leva en hälsosam livsstil, och att samhället stöder dessa ansträngningar.

Främja disciplin att ta mediciner

Fånga bedrägeri och missbruk. Främja disciplin att ta mediciner.
Fånga bedrägeri och missbruk. Främja disciplin att ta mediciner.

Främja disciplin att ta mediciner. Många patienter har glömt att ta läkemedel som förskrivs i tid, och detta kan leda till komplikationer, särskilt med underhåll medicin för högt blodtryck, diabetes och andra allvarliga tillstånd. Vissa patienter inte re-fill recept om de inte känner att de har råd. Ett sätt att säkerställa disciplinen här är genom att avstå från samarbete betala (eller motparten belopp som till patienten), vilket kan resultera i bättre följsamhet till ordinationer, och undvikande av dyrare komplikationer.

Ge patienter rätt att besluta. En välinformerad patient kan fatta bra beslut som kan bidra spara på sjukvårdskostnader. Allt kan inte botas genom kirurgi eller kostsamma förfaranden enbart. Ibland kan förhållandena kräver mindre invasiva metoder eller terapi. Låt patienterna känner sina alternativ, och det är sannolikt att välja det mindre invasiv strategi. Till exempel, kan ryggsmärtor behandlas med fysisk terapi i stället för kirurgi. Ibland kan öppen hjärtkirurgi leda till komplikationer, så andra behandlingar kan användas för hjärtproblem, istället (såsom kateterisering). Det är billigare, och det kan även bidra till att förbättra deras allmänna hälsa.

Sammanfattningsvis är det viktigt att minska hälso-och sjukvårdskostnader främja en hälsosam livsstil bland dina anställda och ge dem bättre alternativ. Du bör också ha möjlighet att fånga bedrägeri innan den börjar, eller så fort du tror att något är galet.