E2h

Hur man slår artrit

Det uppskattas att 43 miljoner européer slåss de försvagande effekterna av artrit dag. Detta har långtgående konsekvenser inte bara för de direkt drabbade, utan också för vår nation som helhet när det gäller vårdkostnader. Eftersom vår befolkning fortsätter att ålder och andra hälsofrågor som övervikt spelar in, fortsätter antalet personer som påverkas av artrit att stiga.

Hur man slår artrit. Omvärdera din kost:>.
Hur man slår artrit. Omvärdera din kost:>.

Det finns två huvudklasser av artrit. Den vanligaste kallas artros (OA) och uppstår när det finns en uppdelning i brosk runt en eller flera leder i kroppen. Den andra kategorin av artrit är reumatoid artrit (RA), kännetecknad av ett immunsystem angrepp på lederna i kroppen som orsakar heta, smärtsam svullnad och deformitet.

Bortsett från genetiska bidragsgivare vid fastställandet dem som kan påverkas av OA och RA finns förebyggande strategier du kan använda för att minska din risk att utveckla dessa tillstånd. Följande tips bör betraktas som en startpunkt i era ansträngningar att slå artrit.

 1. Omvärdera din kost:> Nutritional rekommendationer för en hälsosam kost är särskilt viktigt för dem med artrit. En hälsosam kost bör vara rik på fullkorn, baljväxter, fisk, färsk frukt och grönsaker. För dem med artrit, är det viktigt att inkludera minimalt fem portioner av Omega-3-fettsyror per vecka. De anti-inflammatoriska egenskaper av omega-3 oljor är viktiga komponenter i en anti-artrit diet och ger naturlig smärtlindring.

  Det är också viktigt att eliminera förbrukningen av förädlade livsmedel. Bearbetade livsmedel (som snacks och beredda förpackade livsmedel) är packade med vissa inflammatoriska omega-6 oljor, inklusive sådana oljor som bomullsfröolja, jordnötsolja, majsolja och solrosolja.

  Rådgör med din läkare:>. Få flytta:>.
  Rådgör med din läkare:>. Få flytta:>.

 2. Rådgör med din läkare:> Det har varit mycket press om kosttillskott för att lindra effekterna av artrit. Några av dessa tillägg inkluderar glukosamin, kondroitin, och öka intaget av sådana vitaminer som A, C, D och E för att nämna några. Även kosttillskott kan vara till nytta i vissa fall är det bäst att diskutera dessa alternativ med din läkare innan du börjar ett tillägg regim. Vissa kosttillskott kan interagera med receptbelagda läkemedel, så det är inte klokt att hoppa i utan att söka råd först. Med en hälsosam kost, kan det inte vara nödvändigt att ta extra vitaminer alls.

  Receptbelagda antiinflammatoriska läkemedel kan också förskrivas för dem som redan upplever effekterna av artrit. Dessa läkemedel är användbara för att hålla symtomen i schack, så att OA och RA lider kan föra en mer normal och symptom fritt liv.

 3. Få flytta:> Felaktigt många med artrit antar att övning är utesluten och svänga mot ett stillasittande liv. Motion är en viktig komponent i kampen mot artrit. Fördelarna med regelbunden motion har en minskning av ledvärk, stelhet, ökad flexibilitet, förbättrad uthållighet och styrka. Motion inte bara bekämpar artrit, men även resulterar i bättre allmänna välbefinnandet genom att förbättra sömnen, medhjälp i viktkontroll och förbättra din psykiska utsikter. Efter att ha diskuterat detta med din läkare, är det bäst att börja långsamt och flytta till strängare åtgärder som tillåts. Många artrit drabbade tycker simning är en bra startpunkt, och sedan gå vidare till aktiviteter som golf, yoga och styrketräning.

Den information som här, men ingalunda en heltäckande lista med rekommendationer, kommer att bidra med förebyggande och kontroll av artrit. För att få en flygande start på slående artrit, är det viktigt att göra några enkla förändringar i din kost, livsstil och aktivitetsnivå. Du behöver inte tyst drabbas av artrit, det finns mycket du kan göra för att förhindra artrit eller hålla den i schack.