E2h

Hur man slår endometrios

Om du lider av endometrios

Om du lider av endometrios, behöver du bara ta de nödvändiga kost-och växtbaserade tillskott för att lindra ditt tillstånd, särskilt symtom som orsakas av denna sjukdom. Men se till att rådfråga din läkare innan du tar någon form av tillägg. Detta är mycket viktigt för en kvinna som har en njure, hjärta eller lever problem.

Följande lista detalj några av de vanligaste typerna av kost-vitaminer och mineraler-tillskott som påstås behandla endometrios:

Hur man slår endometrios. Vitamin b-.
Hur man slår endometrios. Vitamin b-.

 • Vitamin B-. Familjen av vitamin B arbetar för att bryta ner fett, protein och kolhydrater i kroppen. Detta är också till hjälp för att få bättre de känslomässiga symtom som orsakas av endometrios.
 • Vitamin c. Detta hjälper till att bygga och skydda kollagen i kroppen. Det uppmuntrar också immunförsvaret, stimulerar läkning och hindrar sjukdomen. Emellertid bör intaget av C-vitamin från frukter endast minimal eftersom de innehåller bioflavinoids som kan orsaka svåra kramper.
 • Vitamin E. Detta bidrar till att stärka immunförsvaret. Vitamin E matchas med selen kan minska inflammation som orsakas av endometrios. Men kvinnor som antikoagulantia rekommenderas inte att ta vitamin E.
 • Kalcium. Nivåerna av kalcium bland kvinnor blir mindre två veckor innan de menstruera, vilket resulterar i huvudvärk, muskelkramper och bäckensmärta. Men när kvinnor tar kalcium som de ska matcha det med D-vitamin, som hjälper för bättre kalciumabsorptionen av kroppen.
 • Magnesium. Detta hjälpa till att lindra kramper under menstruationen. Dålig magnesium i kroppen leder till menstruation eller muskelkramper.

Samtidigt naturläkemedel är en annan form av läkemedel som används för behandling av endometrios. Herbal behandling syftar till att minska smärta som upplevs av endometrios lider, skapa hormonbalans och utveckla bäcken cirkulation. Här är några örter som används för att behandla endometrios:

 1. Jättenattljusolja. Detta består av växtbaserade frön som är rika på essentiella fettsyror. Det ökar produktionen av prostaglandin E1. Men kvinnor som är benägna att spasmer inte ta denna lösning.
 2. Maskros te. Detta är till stor hjälp för att lindra svullnad och ödem. Det hävdas även att bota endometrios genom att minska trängseln i bäckenet.
 3. Cimicufugae racemosae rhizom. Denna ört påstås att behandla många olika former av smärta som dysmenorré.
 4. Dong quai. Denna ört hjälper också till att lindra dysmenorré, magbesvär, anemi och förstoppning. Detta är dock inte att rekommendera fattas av personer med antikoagulantia eftersom detta kan öka risken för blödning.
 5. Kolik rot. Detta fungerar som ett muskelavslappnande medel. Detta används också för att lindra kramper och tarmsymtom förknippade med endometrios.
 6. Vitex agnus castus. Detta anses till hjälp för att lindra obehag under menstruationen och endometrios kramper eftersom det minskar prolaktin. Men kvinnor som tar p-piller rekommenderas inte att använda denna ört, eftersom det kan påverka den preventiva effekten.

Om du lider av endometrios. Vitamin c.
Om du lider av endometrios. Vitamin c.

Både kost och växtbaserade tillskott är till hjälp för kvinnor som lider av endometrios faktiskt. Men bortsett från dessa behandlingar är terapeutisk massage annan fördelaktig alternativ behandling för att lindra obehag som väckts av endometrios.