E2h

Hur man smörja och återfukta att förhindra torra ögon

Fukt och hydration är mycket viktigt att hålla våra kroppar fungerar väl och friktionsfritt. Vatten är en nödvändig ingrediens i att hålla huden, håret, ögon och interna system frisk och i bästa skick. Brist på fukt eller fukt orsakar en hel del skador på kroppen - en del av den är synlig och resten är inte. Torra ögon leda till extrem irritation, ansträngda ögon och orsaka ytterligare infektioner och tillstånd som kan vara skadliga för vår syn. Följ stegen nedan för att lära sig att återfukta och smörja dina ögon och för att förhindra torra ögon.

Steg 1

Drick mycket vatten. Du skulle ha hört detta många gånger, men faktum kvarstår att det är väldigt sant och väldigt viktigt. Se till att dricka minst 6-8 höga glas vatten, om inte mer, hela dagen. Om du är ständigt på resande fot, hålla en flaska vatten till hands och se till att dricka det, även om du inte känner dig törstig. Andra sätt att hålla hela kroppen hydrerad är att smutta på vätskor såsom färska fruktjuicer, te eller kaffe (i måttliga mängder), att äta frukt och grönsaker som är rika på vattenhalt, etc.

Steg 2

Hur man smörja och återfukta att förhindra torra ögon. Drick mycket vatten.
Hur man smörja och återfukta att förhindra torra ögon. Drick mycket vatten.

Ögonrörelser. Blinkar regelbundet, inte stirra på en skärm eller föremål för två långa och tar sig tid att vila ögonen regelbundet och gör vissa ögat övningar är bra metoder för att undvika torra ögon.

Steg 3

Använda kontaktlinser. När du lämnar in kontaktlinser under lång tid, de blir torra och irritera dina ögon. Ta för vana att ofta avlägsna och smörja dina linser, företrädesvis var 3-4 timmar. Dessutom, ta bort dina linser innan du somnar, eftersom långvarig slitage kan vara skadligt för ögat, för det första, genom att orsaka irritation och torra ögon, dels genom fluid-build-up bakom ögongloberna, som orsakar infektion eller sämre.

Steg 4

Ögondroppar, osv. Innan du använder någon medicin för dina ögon, såsom ögondroppar, röda ögon övergångsrör, etc, ta råd av en bra ögonläkare. Medicinsk rådgivning bör också sökas om du har för vana att använda konstgjorda tårar för att smörja dina ögon, eller om tårkanalerna är blockerade. För dem med kronisk torra ögon, kan läkare ordinera smörjmedel eller droppar som måste användas ofta för att hålla ögonen hydratiserade. Följ alltid läkare till punkt och pricka.


Steg 1. Ögonrörelser.
Steg 1. Ögonrörelser.

Att hålla ögonen smörjs och släckt är enkelt när du följer förslaget diskuteras här. Som alltid, är det bättre att förebygga, så håll er kropp och ögon väl hydrerad genom att dricka mycket vätska, undvika ansträngda ögon genom regelbunden blinka och vila och träna dina ögon hela tiden.