E2h

Hur man startar en fitness regimen

Att ha en personlig fitness regimen är nyckeln till att leva ett hälsosamt, aktivt liv. Din fitness regimen måste baseras på dina mål och lämpliga för din kondition. Läs vidare för att ta reda på hur man startar en fitness regimen.

 • Före allt annat, måste du ha ett mål i sikte. Det kan vara allt från viktminskning till muskelmassa. Vad det än är, se till att ditt mål är klart innan du börjar. Annars kommer du att förlora din motivation för att behålla din kondition regim.
 • Fråga råd och yttrande från en professionell tränare. Såvida du inte är en professionell, så kan du inte vara säker på att du skapar rätt träningsprogram för dig själv. En professionell tränare kommer att hjälpa till att identifiera viktiga faktorer som din body mass index, samt kolla om du är vältränad genomgå ansträngande övningar. En fitness professionell kan också ge dig råd om frågor som rör sjukdomen eller tidigare skador och kan komma med förslag på vad övningar att göra. Han kan även hjälpa dig att utforma en diet för att komplettera din personliga fitness regimen.
 • Om du inte har råd att anlita en professionell tränare, kan du se enkelt efter information på nätet.
 • Konsultera en läkare innan du påbörjar någon fitness regimen så att han kan ge dig medicinska råd om hur man hanterar eventuella tidigare skador eller sjukdomar.
 • Skapa en grundläggande diet plan. Oavsett hur intensiv din fitness regimen är, det är allt för ingenting om du inte komplettera din träning med kost och livsstil förändringar. Det finns många typer av dieter som du kan följa, och vilken diet du väljer är helt upp till dig. Däremot är det viktigt att hålla sig till ett par grunderna.
 1. Drick åtta till tio glas vatten om dagen.
 2. Drick vatten före varje måltid för att få dig att känna fylligare så du undvika att äta för mycket.
 3. Ät när du är hungrig. Inte svälta dig själv, din kropp behöver energi från mat om du vill komplettera din kondition regim framgångsrikt.
 4. Upprätthålla en balanserad kost.
 • Utveckla warm-up övningar. Innan du börjar din fitness regimen, måste du räkna ut en serie av uppvärmning och stretching övningar för ökad flexibilitet. Detta hjälper till att minimera skadorna som du går igenom din regim. Ägna minst tio till femton minuter av din tid gör stretchövningar innan vi går vidare till din regim. Se till att varje muskel från halsen till tårna har väckt av din uppvärmning.
 • Gör cardio. Utveckla uthållighet är en viktig del för alla fitness regimen. Ägna 30 minuter till hjärt övningar såsom jogging, löpning, cykling, eller spela spel som basket.
 • Gör styrkeövningar. Dessa avser främst styrketräning och kommer att kräva tillgång till gym utrustning. Om du inte har råd med ett gym medlemskap, kan du köpa vikter att lyfta hemma.
 • Övervaka dina framsteg. Att veta att du får närmare ditt mål varje dag ger dig motivation att hålla upp det goda arbetet.
 • Få gott om sömn och vila. Din kropp behöver tid att läka och återhämta sig från det arbete du lagt det genom.