E2h

Hur man stoppar sötsug

Är din hälsosam livsstil att hindras av ett oupphörligt gottegris

Är din hälsosam livsstil att hindras av ett oupphörligt gottegris? Söta cravings kan distrahera dig från jobbet och sabotera dina ansträngningar för att få friska och gå ner i vikt. Lägg dessa steg i din rutin och du kommer att kunna stoppa sötsug från att styra ditt liv.

  1. Lär dig att känna igen socker i alla dess former. Socker är inte bara sötare i ditt te. Söta cravings orsakas av konstgjorda sockrade ämnen vi äter och dricker. Kontrollera etiketter för ord som majssirap, fruktos, glukos och sackaros. Dessa är alla socker ämnen som kan hittas i nästan alla förpackade livsmedel, läsk och andra drycker. Även vissa vatten är smaksatt med något av dessa ämnen. Du kan tro att du har klippt socker ur din kost, men om du inte undviker dessa ämnen också, är du bara skapa fler cravings.
  2. Sluta äta godis. Tro det eller ej, de mer sockrade ämnen du äter, desto mer du kräver det. För att stoppa dina cravings din bästa insats är att få sockret ur systemet för gott. De första tre till fem dagar kommer att bli svårt eftersom kroppen börjar känna av effekterna av tillbakadragande. På många sätt socker är som en drog och din kropp ska återhämta sig från år av beroende.
  3. Dricka vatten. Visa din craving du är i kontroll genom att svälja vatten när du känner behov av att spendera pengar på socker. Vattnet är ett försök att distrahera dig från dina cravings men det bidrar också spola gamla sockerresten ur ditt system.
  4. Ät regelbundna måltider. Cravings är ofta starkast när du är på din svagaste punkt. De kommer på dig sent på eftermiddagen när det har varit för länge sedan lunch och middag är fortfarande timmar bort. Genom att äta regelbundet, små måltider var tre till fyra timmar, kan du hålla suget nere.
  5. Få ditt socker naturligt med frukt och grönsaker. Släcka en törst efter socker genom att få lite naturlig sötma i ditt system. Den söta smaken av frukt och vissa grönsaker är inte samma höga koncentration som fruktos och majssirap så att din kropp inte uppleva rusa som uppfyller cravings för socker. Fortfarande få din kropp vid att äta rå frukt när den längtar godis och du kan byta dina söta cravings med friskare.
  6. Ta en promenad för distraktion. Ibland allt du kan göra är att distrahera dig från begäret tills det går bort. Om ingen av de andra stegen fungerar när ett begär strejker, ta bort dig från alla tillgång till godis. Sedan huvudet utanför för en promenad. Vandra på någon takt, bara få flytta och komma bort från stressfaktor och varje frestelse du känner att frossa i godis.

Kom ihåg att sätta stopp för cravings är en process

Hur man stoppar sötsug. Lär dig att känna igen socker i alla dess former.
Hur man stoppar sötsug. Lär dig att känna igen socker i alla dess former.

Kom ihåg att sätta stopp för cravings är en process. Om du faller tillbaka i socker vana dina cravings kommer dyka upp igen. Om det händer, bara få tillbaka på rätt spår.