E2h

Hur man styr portionsstorlekar när förlora vikt

Dietister och dietister skulle brukar rekommendera att du följer vissa riktlinjer när man äter. Detta består vanligen av matpyramiden, som talar om hur mycket av varje typ av mat du behöver äta för att hålla sig frisk.

Till exempel

Hur man styr portionsstorlekar när förlora vikt. Till exempel.
Hur man styr portionsstorlekar när förlora vikt. Till exempel.

Till exempel, fetter och fjäderfä är på toppen av pyramiden, vilket betyder att du bör äta lite av dessa. Sedan finns det kött, fisk och andra proteiner, vilket innebär att du bör ha större portioner. Sedan finns det kolhydrater, som ris, potatis och spannmål. Sedan finns det de frukter och grönsaker som du kan ta så mycket du kan. Ju lägre du går ner i pyramiden, kan de större din portioner vara.

Dietister brukar rekommendera vissa proportioner av livsmedel, vilket kommer att bero på hur många portioner som matpyramiden indikerar. Dessa är ofta viktenheter eller mätning. Men, kanske du tycker att det är dumt att väga och mäta varje bit mat du lägger på din tallrik och äter. Men du behöver för att följa din diet. Här är några tips om hur man styr och mäta portionsstorlekar när förlora vikt.

Använd "tändsticksask" storlek delar

Använd "tändsticksask" storlek delar. Dietister säger du ibland att äta kött, fisk, eller andra matvaror så stor som en tändsticksask (standard storlek en). Hon kan säga en tändsticksask storlek del av kött, en halv tändsticksask storlek del av nötkött, och så vidare. Detta gör det enkelt för dig att mejsla ut den här storleken för din tallrik. Det är säkert lättare än att få en våg till bordet.

Mät volym

Mät volym. Vissa livsmedel, speciellt vätskor, är bäst mätt i volym. Mjölk, juice och andra drycker kan mätas genom det antal glasögon du kan dricka per måltid eller per dag. Du kan även mäta dessa genom exakta beloppet. Till exempel kan din dietist berätta att begränsa konsumtionen av mjölk till 8 gram per dag.

Mät med skedar

Använd "tändsticksask" storlek delar. Mät volym.
Använd "tändsticksask" storlek delar. Mät volym.

Mät med skedar. Du kan även mäta med skedar. En matsked skulle brukar motsvara ca 15 ml, eller ungefär en halv US fluid ounce. Detta är speciellt användbart vid mätning granulerade livsmedel, som salt, socker och mjöl. Du, naturligtvis, inte kommer att äta en sked socker i en måltid, men du kanske använder dem som ingredienser.

Håll en flik. Bortsett från att mäta ditt matintag, skulle din dietist brukar be er att hålla ett register över den mat du äter varje dag. Starta en mat dagbok, där du skriver vad du åt, och vid vilken tidpunkt. när du besöker din dietist eller nutritionist, visa henne din mat dagbok. Hon kommer då att ge dig råd om du gör rätt sak, eller om du behöver göra ytterligare justeringar. En mat dagbok kommer också att hjälpa dig att bli mer disciplinerad, eftersom du har möjlighet att övervaka ditt matintag, själv.

Bantning och viktminskning innebär disciplin och kunskap om hur vår kropp reagerar på mat. Rådgör med din dietist om du är intresserad av att gå ner i vikt genom kosten. Hon vet vad du ska göra, så att du kommer att nå ditt mål utan att nödvändigtvis miste om den goda mat som du tycker om.