E2h

Hur man svarar på en hjärtattack

En hjärtinfarkt kan vara en skrämmande sak, både för den som upplever det och för dem bevittnar det. Även om du inte är intresserad av det medicinska området, bör du veta ändå hur man ska bemöta nödsituationer som hjärtinfarkt. Man vet aldrig vem som kommer att behöva din hjälp så du vill vara säker på att du vet hur man gör allt du kan för att hjälpa offren hjärtattack. Följ dessa riktlinjer för hur man ska bemöta en hjärtattack.

Steg 1

Hur man svarar på en hjärtattack. Vet varningssignaler.
Hur man svarar på en hjärtattack. Vet varningssignaler.

Vet varningssignaler. Innan du tar någon har en hjärtattack, måste du vara säker. En hjärtinfarkt är sannolikt är offer känns obehagligt tryck eller smärta i mitten av bröstet (liknande matsmältningsbesvär). En eller båda av armarna kan känna sig obekväma eller ont, tillsammans med sin rygg, nacke och käke. Hans mage kan till och med stör honom. Dessutom är ett klassiskt tecken på en hjärtattack andnöd (eventuellt med bröstsmärta). Svår svettning, illamående och yrsel eller yrsel är också symtom på en hjärtinfarkt och bestämda skäl att kalla på hjälp.

Steg 2

Ring efter hjälp. Om du bevittna någon har en hjärtattack, det viktigaste steget som du behöver ta omedelbart att kalla på hjälp. Om det finns andra med dig, har dem ringa 911 eller den lokala ambulans och sjukvårdare begäran omedelbart. Försök att inte lämna offret hjärtattack ensam. Men om du är den enda andra personen runt, kan du behöva lämna sin sida tillfälligt för att släppa allt så viktiga telefonsamtal för medicinsk hjälp. Återgå till hjärtattack offer så snart som möjligt.

(Om du känner att du kan få en person till en akutmottagning på ditt lokala sjukhus snabbare än hjälp skulle anlända, så gör det. Bara aldrig köra själv om du är den som har hjärtattack.)

Steg 3

Steg 1. Ring efter hjälp.
Steg 1. Ring efter hjälp.

Administrera HLR. Om den person som har hjärtattack går medvetslös och slutar andas, måste du börja administrera HLR. En 911 operatör ska kunna hjälpa dig genom grunderna i denna. Det är enkelt att göra. Placera ditt offer på ryggen. Kolla hans luftvägar för andning genom att sätta örat nära näsan. Och sedan tippa hakan uppåt. Kläm näsan stängd. Med huvudet fortfarande lutas, ge två djupa andetag, och sedan vänta. Upprepa. Kontrollera om en puls. Om det inte finns något svar, placera händerna på botten av offrets bröstkorg, höger i mitten av bröstet. Sedan i snabb procession, pumpa bröstet 10 gånger med hälen på din hand med full kraft. Vänta på ett svar. Upprepa två gånger om det inte finns något. Fortsätt mun-mot-mun räddning andning och bröstet pumpa tills hjälp anländer.


Om din hjärtattack offer återfår medvetandet och börjar andas igen, rulla honom på hans sida och försöka få honom så bekvämt som möjligt. Stanna hos honom tills hjälp anländer. Och sedan se till att reläet till ambulanspersonalen exakt vad som hände och de steg du tog för att svara på hjärtattack.