E2h

Hur man undviker depression medan dialys

Njursjukdom är alltid en besvikelse

Njursjukdom är alltid en besvikelse. Detta tillstånd kan leda till döden om den inte behandlas omedelbart eftersom det skruvar upp varje intern process i kroppen. Den enda behandling skulle vara att antingen få en extremt dyr njurtransplantation eller att vara på regelbunden dialys som låter en maskin filtrera skräp som din njure inte göra. Medan dialys är en säker och kostnadseffektiv hanterbara alternativ som kan förlänga ditt liv till en viss grad, som diagnostiseras med sjukdomen kan verkligen ta en vägtull på en person mentalt och känslomässigt också. Normalt kommer en person som är på dialys uppvisar symtom kopplade till depression såsom hopplöshet, sorg och drastiska förändringar humör. Depression kommer tillsammans med andra biverkningar som minskad aptit och minskad libido nivåer. Om du är en njursjukdom lidande på en vanlig dialysbehandling och känner sig deprimerad en hel del sedan du hade diagnosen villkoret, så här är några tips på hur du kan hålla din sprit högt oavsett din situation.

  • Vända sig till Gud. Ett av de mest effektiva sätten att undvika depression är att helt enkelt vända sig till en högre makt som kan ge dig styrka och hopp i detta mörkaste tiden i ditt liv. Oavsett din religiösa tillhörighet eller föredragna andlig institution vänder sig till just din Gud kan mycket sätta dig till mods och kan eliminera känslan av hopplöshet.
  • Vänd dig till din familj. Du kan förhindra att mörkret och elände som kan komma över dig genom att vända sig till din familj. Dessa människor kommer att stanna av dig oavsett vad. Diskutera ditt tillstånd och dina känslor om det hela för dem. De kommer att förstå och hålla denna information privat om du anser det så. De kommer att erbjuda även hjälpa dig varje steg på vägen genom att hålla din sprit högt. Tänk, ju mer du talar om det för folk som verkligen bryr sig om dig, desto bättre kommer det att vara för dig mentalt och känslomässigt.
  • Acceptera ditt tillstånd. Vissa människor blir deprimerade för att de verkligen inte kan acceptera deras villkor för vad det är. Vissa människor kan inte acceptera att de måste vara på dialys och vissa mediciner för resten av sina liv utom naturligtvis de har resurser för att få en transplantation. Dessa sagt, kan du undvika depression genom att acceptera att du är i den här situationen och att dialys kommer att vara en stor del av ditt liv från och med nu. Det kanske låter lättare sagt än gjort, men om du verkligen har möjlighet att diskutera hela tillstånd till de människor du älskar, bör du kunna hitta ett sätt att acceptera din situation.
  • Lev ditt liv till fullo. Depression kan orsakas av tanken att du inte kommer att kunna njuta av livet med denna sjukdom. Verkligheten är att du fortfarande kan och till och med uppmuntras att göra det. På denna anmärkning, se till att engagera sig i aktiviteter som gör dig lycklig. Gör vad du vill och vad som gör dig lycklig. Om du har möjlighet att göra saker som gör dig glad, då du kommer att glömma den dåliga sidan av din situation och kommer i praktiken att undvika depression.

Depression är alltid ett sinnestillstånd

Hur man undviker depression medan dialys. Vänd dig till din familj.
Hur man undviker depression medan dialys. Vänd dig till din familj.

Depression är alltid ett sinnestillstånd. Om du kondition dig att titta på ditt liv positivt oavsett vilken situation du befinner dig i, kommer du övervinna säkert och undvika depression. Med tillräckligt viljestyrka och en bra positiv syn bör du kunna rida ut stormen och börja vara lycklig igen.