E2h

Hur man undviker en vanlig förkylning med dessa 6 tips

Förkylning är anledningen till att många studenter och anställda frånvarande för det mesta. Eftersom det är så vanligt, varför är det att det knappast kan förebyggas? Roligt som det verkar, är förkylningar inte tas på allvar tills den når sin allvarliga stadium. Förhindra förkylningar är så lätt att du inte behöver ta någon form av medicin alls. Följ bara de enkla tipsen nedan och njuta av livet utan förkylning.

Hur man undviker en vanlig förkylning med dessa 6 tips. Ät mycket frukt och grönsaker.
Hur man undviker en vanlig förkylning med dessa 6 tips. Ät mycket frukt och grönsaker.

  • Drick mycket vatten. Ja, ofta läst och sade men bara ett fåtal följer denna enkla regel. Vatten spolar ut gifter ur kroppen och återfuktar den. Egentligen är detta en allmän regel i förebyggande av någon form av sjukdom, eftersom god hydrering håller immunförsvaret starkt och får dig att må bättre. Dryck klorfritt vatten. Klor dödar tarmfloran som är bra för kroppen. Bra tarmflora hjälper till att hålla god matsmältning därför effektiv näringsupptaget.
  • Ät mycket frukt och grönsaker. En annan allmän regel, men så effektiv. De flesta människor tror faktiskt att dricka C-vitamin i tablettform eller kapslar är tillräckligt för att göra dem "förkylningar bevis". Ingen studie stöder idén att en generös intag av C-vitamin kan avvärja eventuella virusinfektion. Men studier visar att 3-5 portioner frukt och grönsaker varje dag kan stärka immunförsvaret därmed skydda kroppen från sjukdom som vanlig förkylning. Vad är det för skillnad att ta C-vitamin kapslar / tabletter från att äta frukt och grönsaker? Svaret är: C-vitamin ensamt kan inte skydda dig. Men de vitaminer som finns i frukt och grönsaker som A, E och flavonoider allt arbete tillsammans med C-vitamin för att hålla kroppen frisk.
  • Hålla sig borta från personer med kyla. Detta kan vara svårt, särskilt om du delar samma hus och sovrum. För att skydda dig, hålla köksredskap sanerad. Och om möjligt, inte delar samma säng med en sjuk person. Förkylningsvirus kan lätt överföras från en person till en annan.
  • Tvätta händerna och använd handen sanitizer när du är på offentliga platser. Du borde veta att det finns fler bakterier i händerna än i luften. Det är därför det är viktigt att du håller händerna borta från näsa och mun om du inte har rengjorts dem, liksom under naglarna. Det är bättre om du använder disponibel handduk än att använda handtorken som torka händerna är viktigt att hålla bakterier borta.
  • Förses med paraply eller jacka varmt eller kalla årstiden. Undvik för mycket hotness eller kyla i temperatur eftersom detta kan försvaga ditt immunsystem.
  • Håll kroppen speciellt fötterna varma under kalla årstiden. Kalla fötter kan påverka funktionen av näsan väggar. Näsan väggar hjälpa filtret bakterierna från att komma i. När fötterna är kalla, näsan väggar kontraktet. Således blir de torra och kalla, vilket hindrar körtlar från filtrera bakterier och bakterier.

Hålla immunförsvaret friska och slemhinnor fungerar korrekt för att förhindra fångst förkylningar. Dessa är alla enkla att följa. Om du inte tar förkylningar allvar, kan detta leda till värre fall.