E2h

Hur man undviker sänggåendet problem med ditt barn

En av de vanligaste frågorna som de flesta föräldrar har med sina småbarn är frågan om sänggåendet problem. När småbarn får för mycket kontroll över sina föräldrar, de har en tendens att manipulera sina föräldrar till att helt enkelt göra vad de vill, och därigenom skapa dessa sänggåendet problem som föräldrarna möter alltför ofta. Här är ett par tips och råd om hur du kan undvika de sänggåendet problem som ditt barn kan dela ut.

  1. Bibehålla full kontroll. Ge ditt barn någon form av kontroll är faktiskt en bra idé. Låta ditt barn plocka historien bok som du kommer att läsa för honom eller som pyjamas han kommer att bära till sängs, tillåter honom att tro att han har kontroll över situationen. Detta kommer att innebära att ditt barn skulle lägga mycket mindre motstånd i hela läggdags processen, särskilt eftersom ditt barn tror att han har kontroll över situationen. Men se till att du behåller full kontroll över hela situationen. Det är fortfarande upp till dig att avgöra när ditt barn ska sova och var de ska sova.
  2. Undvik alltför långa middagstid tupplurar. Småbarn behöver bara ungefär en halvtimme till en timme tupplur. Att låta ditt barn att ta tupplurar som varar i över 2-3 timmar kommer bara att göra vår toddler mer hyper i slutet av dagen. Det kan innebära problem för dig, särskilt när det är dags att sätta ditt barn att sova. Han kan ha svårt att sova på den tid som du vill att han ska, så se till att du kontrollera hur ensam ditt barn ta sina tupplurar under dagen.
  3. Tona ner spänning på kvällen. När kvällen kommer, måste du försöka tona ner ditt barns spänning, speciellt om du vill ditt barn att sova tidigt eller åtminstone på den tid som du vill att han ska. Även att få ditt barn att lugna ner, speciellt från en dag av spänning och roligt, kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Du behöver bara att börja tidigt på kvällen, och få ditt barn att slappna av och tona ner spänningen.
  4. Undvik koffein och snacks. När natten kommer, bör du undvika att ge ditt barn något tilltugg eller koffein som kan piggna upp honom lite mer, vilket gör det svårare att få honom att lugna ner senare på kvällen.
  5. Börja sänggåendet förberedelser tidigt. Få ditt barn att ta ett bad tidigare i stället för att få honom att ta ett bad strax innan sova. Den varmt bad hjälper slappna av och lugna ditt barn för natten.

Hur man undviker sänggåendet problem med ditt barn. Bibehålla full kontroll.
Hur man undviker sänggåendet problem med ditt barn. Bibehålla full kontroll.

Undvika sänggåendet problem med din småbarn är inte så svårt att göra, speciellt om du vet vilka åtgärder du behöver vidta för att säkerställa att du får ditt barn till sängs med inte mycket motstånd och problem. Följ bara dessa enkla tips och råd, och du bör kunna utföra just det.