E2h

Hur man undviker smitta från ett spa pedikyr

Alla älskar en pedikyr! Det är avkopplande, gör våra fötter ser fab och dess 30 minuter New runt ikapp med läsningen eller skvaller.

Men lika kul som att få en pedikyr är riskerar du att smittas av bakterie-eller svampinfektioner. Att få infektioner är ganska vanligt och du kan få dem i nästan varje spa, även de mest posh och dyrt spik spa inte skonas. Infekterade fötter är smärtsamma och om den lämnas obehandlad kan leda till amputation eller dödsfall. Den här artikeln kommer att ge dig tips om hur man undviker dem helt.

Det verkliga problemet med infektion är inte i verktyg eller redskap som används för rengöring av naglarna, men i foten! Den nagelfil kan vara sterila, men om dina fötter bär bakterier, det finns en god chans att du kommer att bli smittad.

Hur man undviker smitta från ett spa pedikyr. Fråga vad salongen använder för att rengöra sina naglar instrument.
Hur man undviker smitta från ett spa pedikyr. Fråga vad salongen använder för att rengöra sina naglar instrument.

Här är några steg för att se till att du lämnar nagelsalongen med fantastiska naglar och inte en infekterad fot:

  • Innan få en pedikyr, se till att du inte har några öppna sår eller skadad hud på fötterna eller längs närområdet. Bakterier får oftast in genom sår och in i blodbanan. Även om du har rakat benen, använt hårborttagningskräm eller vaxat benen inom 24 timmar är det bäst att du inte går för en pedikyr. Tillbringa en dag mellan aktiviteter för att vara säkra så få benen vaxade eller rakning dem kan lämna små öppningar på huden.
  • Om du är den typen som frekventerar mer än en nagelsalong, yttermera visso att deras licens från din statens styrelse för folkhälsovetenskap är aktuell och senaste. Denna licens är din garanti för att spiken spa har inspekterats och uppfyller hygienkraven.
  • Se till att dra fartyget är skålarna som används för att blöta fötterna innan pedikyr, ren och vattnet är färskt. Bakterier kan gro i dessa skålar om vattnet som används är oren.
  • Fråga vad salongen använder för att rengöra sina naglar instrument. De bör använda desinfektionsmedel registrerade på Naturvårdsverket. Dessa typer av desinfektionsmedel används på sjukhus, så att du kan vara säker på deras kvalitet.

Nedan listas några av de vanligaste bakterierna som finns i en spik spa och sina symtom.

Mycobacterium fortuitum är en icke-tuberkelmykobakterie som är känd för att orsaka kokar. Meticillinresistenta staphylococcus aureus eller msra är en mer virulent bakterie eftersom den är resistent mot antibiotika.
Mycobacterium fortuitum är en icke-tuberkelmykobakterie som är känd för att orsaka kokar. Meticillinresistenta staphylococcus aureus eller msra är en mer virulent bakterie eftersom den är resistent mot antibiotika.

  • Mycobacterium fortuitum är en icke-tuberkelmykobakterie som är känd för att orsaka kokar. Små som insektsbett, dessa kokar växer så småningom större och fylla på med puss. Inte behandlas med antibiotika, kan dessa kokar länge. Vissa människor utvecklar bara en lesion medan andra utvecklar dussintals och kan lämna fula ärr när kokar läka.
  • Meticillinresistenta Staphylococcus aureus eller msrA är en mer virulent bakterie eftersom den är resistent mot antibiotika. Symtom på dessa bakterier är små röda knölar eller bölder åtföljas av feber eller utslag. Dessa växer också i storlek och fylla med pus också. Om den lämnas obehandlad de kunde förvandlas till bölder som kräver Lancing rinna.

Nu när du har en idé om hur allvarliga pedikyr infektioner kan få och den typ av bakterie finns i spik spa, måste du se till att var du går för att få dina naglar gjort måste bakteriefri. När det är möjligt försöker be manikyrverksamhet hur ofta de sterilisera och desinficera sina verktyg. Kontrollera för offentliga licenser Health Board och se till att du inte har några sår när man går till en Pedi.

Fantastiska fötter är roligt men inte på bekostnad av din hälsa.