E2h

Hur man undviker trötthet under graviditeten

En gravid kvinna upplever ständigt trötthet under graviditeten

En gravid kvinna upplever ständigt trötthet under graviditeten. Detta är för att hon bär tyngden av hennes barn och hon ger för sin bebis energibehov också. Här är några metoder för att undvika trötthet under graviditeten och göra graviditeten mer uthärdlig.

Hur man undviker trötthet under graviditeten. Få rätt mängd näring.
Hur man undviker trötthet under graviditeten. Få rätt mängd näring.

  1. Få rätt mängd näring. När du är gravid, behöver din kalori ökar för att stödja de förändringar i kroppen, liksom ditt barns behov. På grund av detta, om du inte får tillräckligt med näring, sätter trötthet i. Räkna antalet kalorier du normalt äter och lägga till en extra 200 kalorier särskilt under de tre sista månaderna av graviditeten. Ät 5 eller 6 små måltider om dagen för att se till att din bebis inte gå hungrig. Avstå från att hoppa över måltider och inte kost inte din läkare ordinerar det.
  2. Ät hälsosam mat. För att få ut det mesta av din mat, äta en balanserad kost bestående av proteiner, kolhydrater, fetter, mineraler, vitaminer och fibrer. Håll dig borta från bearbetade livsmedel och skräpmat eftersom dessa har skadliga kemikalier i dem. Undvik att äta för mycket grillat och brände mat eftersom studier har visat att dessa orsakar cancer.
  3. Ta dina kosttillskott. Det finns viktiga vitaminer och mineraler som behövs under graviditeten för underhåll av moderns hälsa och god tillväxt och utveckling av barnet. Dessa är järn, folsyra, kalcium, magnesium, och essentiella fettsyror. Om du inte få nog av dessa från din mat, måste du ta dem i form av kosttillskott. Under din check-ups, ger läkaren dig en lista av kosttillskott att ta. Var noga med att ta dessa på rätt sätt så att din kropp absorberar det bättre.
  4. Få motion. Har milda övningar tre gånger i veckan för att hålla kroppen stark och passform. Motion hjälper till att förbereda kroppen för förlossningen också.
  5. Håll dig borta från laster. Dessa är cigaretter, alkohol och illegala droger, som orsakar skador på din hälsa och störa barnets utveckling. Dessa ämnen bryter kroppens energi och orsaka trötthet under graviditeten.
  6. Få massor av vila. På grund av de näringsmässiga krav och vikten av barnet, känner du trött när du är gravid. För att få din styrka tillbaka, ta en paus då och då. Lyssna på vad din kropp säger. Gör stam inte dig själv för mycket. Slappna av och låt din kropp återhämta stödja din hälsa och barnets hälsa.
  7. Bo i en trevlig miljö. Undvik platser där det finns för mycket föroreningar och stress-inducerande situationer. Istället, gå till en plats med ren luft, hälsosam mat och trevliga omgivningar. Du behöver energi under graviditeten, spara den genom att undvika saker och människor som dränerar din styrka.
  8. Få en check-up. Kommer att hälsokontroller under graviditeten är viktigt att se till att du och ditt barn är ok. Under kontroller undersöker läkaren utvecklingen av ditt barn och din hälsa. Sjukdomar och ovanliga förhållanden kan vara en orsak till din trötthet och läkaren erbjuder lösningar för dem.
  9. Få support. Förenkla och delegera hårda arbetsuppgifter. Om du befinner dig i en utmanande situation, omge dig med stödjande människor. Graviditet är en utmaning i sig, inte stressa och söka hjälp från andra för att göra det lättare för dig.

Graviditet är en känslig tillstånd

Graviditet är en känslig tillstånd, så gör hälsan vara din högsta prioritet. Veta så mycket som möjligt om hur att hålla sig frisk under graviditeten för att kontrollera att allt visar sig bra. Lyssna på din kropp så att du märker om det finns saker som behöver göras för att minska din trötthet.