E2h

Hur man utvecklar intuition

Vad är intuition

Vad är intuition? Är det något mystiskt som bara några få utvalda människor har? Är det en effekt som faller bortom förklaring ... bortom allt praktiskt eller learnable? Eller, är intuition något som gett oss alla ... är det något än någon människa kan lära sig att bli mer och mer i samklang med genom noggrann, uppmärksam medvetenhet och uppmärksamhet? Som ni kan föreställa er, jag är en skola som tror det senare är sant. Här kommer jag att diskutera hur jag tror att intuition är en kvalitet i oss alla som kan utvecklas och odlas genom sunt förnuft idéer som förhoppningsvis kommer att belysa vad det är, hur det fungerar och hur man använder den.

Första saker först - intuition är inget mystiskt budskap från Gud

Hur man utvecklar intuition. Första saker först - intuition är inget mystiskt budskap från Gud.
Hur man utvecklar intuition. Första saker först - intuition är inget mystiskt budskap från Gud.

Första saker först - Intuition är inget mystiskt budskap från Gud. Vi har fem sinnen, och dessa sinnen har informerat oss om själva arten av världen genom vår mångåriga erfarenhet. Vi vet, som du kan förvänta, långt mer än vi kan sätta i explicit. Vi vet mer än vi kan säga. En professionell är någon som har tagit sig tid i ett fält för att göra klart vad som är halv-känd och känd. I en specialitet, har människor genom tiden använde intuition de har besatt till formen hypotes och experiment som har möjliggjort explicit kunskap att existera i former som kan föras vidare från generation till generation. Sätt lite mer helt enkelt, har det undermedvetna många fler bedömningar än vi kan vara medvetet medveten om, och vad vår intuition är är en produkt av alla våra sinnen och våra värdeomdömen utan språk och kvantifiering. Det är vårt undermedvetna budskap till våra medvetna jag. Det är hur massor av information formateras av våra hjärnor utan den extra komplikation för lingvistik - något som vi inte har någon tid i frågor av stor brådska.

Problemet ligger i att många saknar förtroenden för deras filt sinnen

Problemet ligger i att många saknar förtroenden för deras filt sinnen. Möjligheten att ens intuition är felaktig är för mycket för vissa att bära, så de går igenom sina liv litar bara vad som redan har kvantifierats - försumma det faktum att just dessa kvantifieringar har fött av en annan mod att testa intuition. Lösningen är att börja lita ens kände sinnen. Lösningen är att utforska dem och följa dem utan att alltid kunna förutsäga eller kvantifiera slutresultatet. Min gissning är att de flesta kommer att bli mycket överraskad av kompetensen hos sin intuition bör de bara ge det tillräckligt med tro för att ge resultat. Kommer det att vara rätt alltid? Nej, men man inte börja utveckla sin intuition tills det ger resultat både negativa och positiva. Du lär dig med tiden, och bildar en relation med en produkt av dina uppfattningar. Denna relation är en som, precis som alla, bygger på kommunikation och förtroende. Det är en som vårdar dig om du vårda den. Få alltför arg på sig själv eller alltför krävande, och din intuition kommer att svika dig. Närma dig med omsorg, med ärliga och nyfikna önskan att förstå och att lära sig, och din intuition kommer att växa till en kraftfull följeslagare som du kommer att göra det känt, och med vem du lär dig att ge dig själv både i din personliga och professionella liv.