E2h

Hur man väljer antioxidant och vitamintillskott

 1. Bestäm dina behov. Medan antioxidanter och vitaminer är bra för alla, kommer din livsstil och flera andra faktorer påverkar dina specifika behov. Du kanske har läst om ett vitamin som hjälper ett visst villkor eller förbättrar prestanda, bör du ta reda på om detta vitamin har några biverkningar eller kontraindikationer för någon sjukdom du har eller medicin du tar. Till exempel är C-vitamin ett bra anti-inflammatorisk och antioxidant, men ofta ger sig iväg gikt skov. Om du lider av gikt, kanske du vill titta in i C-Ester varianten av vitamin C. Kom ihåg att varje vitamin kan komma i konflikt med mediciner eller hälsotillstånd och ska alltid anges med andra mediciner du tar. För många människor, en bra multivitamin plus några utvalda ytterligare näringsämnen ofta uppfylla grundläggande kosttillskott behöver.
 2. Upprätta kriterium så att du inte tar vitaminer som du verkligen inte behöver eller som även kan vara skadliga för dig. Tänk på din allmänna hälsa, din ålder och ditt kön. Specifika frågor att ställa dig själv kan omfatta: Är det några särskilda krämpor eller villkor som du försöker förbättra, till exempel ögat hälsa och kolesterolnivåer? Är du ute efter att gå upp i vikt eller muskler eller är det du försöker snabba upp din ämnesomsättning? Söker du prenatala vitaminer för att bygga din kropp före graviditeten eller under en graviditet? Etablera din exakta mål kommer att hjälpa dig att besluta om en rimlig tillägg program.
 3. Bestäm vilken typ av tillägg önskas. Har du problem med att svälja piller? Om så många vitaminer finns i en flytande form för att blanda in med juice eller vatten. Visa även belagda vitaminer som är lättare att svälja och välja en multivitamin för att minska antalet vitaminer du måste ta. Att hitta den bästa typen av piller för dig att svälja (om det är en gel, kapsel eller pulver att blanda in en dryck) hjälper dig att hålla konsekvent i din vitamin regim. Realistiskt bestämma vilken form av vitamin du konsekvent kan ta på en daglig basis, såsom ett pulver vitamin blandas in en morgon juice eller smoothie eller en vitamintablett du tar med en måltid.
 4. Bestämma hur man hittar en antioxidant är ungefär som att hitta någon annan vitamin, men vilken typ av antioxidant du vill och dosen kommer sannolikt att variera beroende på:
  • Villkoret du behandlar
  • Dina individuella önskemål
  • Din förmåga att tolerera antioxidanten själv

  Hur man väljer antioxidant och vitamintillskott. Upprätta kriterium så att du inte tar vitaminer som du verkligen inte behöver.
  Hur man väljer antioxidant och vitamintillskott. Upprätta kriterium så att du inte tar vitaminer som du verkligen inte behöver.

  Antioxidanter är till hjälp för hud, lungor, hjärta, matsmältning, lever och ögon hälsa. Det är möjligt att ta för mycket vitamin C och E, men Alpha liponsyra och C Ester formen av C-vitamin kan i allmänhet tas i större doser även med många sjukdomstillstånd. Vid bestämma vilken typ av antioxidant du behöver, utvärdera din totala avsedda målet, eftersom antioxidanter används för muskel hälsa, stress, tillsammans med cancerbehandling, ögonhälsa, hud, lever och hjärta hälsa. Mängden antioxidanter lämplig för dig beror på ditt mål och hur mycket toxicitet måste du ta bort från systemet.

  Alfaliponsyra anses vara konstigt antioxidant, även visar förmåga att förbättra levern som har sett för mycket alkohol. De medicinska behoven för antioxidanter, såsom i cancer eller medicinska situationer detox, är olika och ofta i högre doser än antioxidanter användas för att förbättra muskelfunktion, förbättra hudens och hjälper till att reglera vikt. Säker antioxidanter för att ta in större doser inkluderar C-vitamin, druvkärneolja, Alfaliponsyra och grönt te. Dessa kan tas i större mängder utan rädsla för överdosering, kan såsom hända med antioxidanten vitamin E.

  Det är viktigt att utvärdera din kost för att se om du får tillräckligt med frukt och grönsaker, eller om du behöver lägga till mer antioxidanter. För de flesta friska människor, kan C-vitamin i en multivitamin plus en Alfaliponsyra räcka, men om du försöker detox, såsom när du är bantning eller återhämtar sig från att vara sjuk eller av för mycket alkohol, kan du behöva lägga i mer antioxidanter. En person som fokuserar på kolon och tarmhälsa kommer att vilja fokusera på antioxidant grönt te, eftersom det hjälper till att bygga friska celler. En cancerpatient vill fokusera på grönt te och alfaliponsyra, eftersom dessa båda hjälper rensa ohälsosamma celler och bygga nya starkare celler.

 5. Bestäm prisklass. Känd hudläkare Läkare Perricone, Murad och Brandt har utropat användning av specifika vitaminer för estetisk hudvård och alla säljer dyra vitamin paket som innehåller dessa specifika vitaminer och kosttillskott. Även om dessa är alla kvalitets välrenommerade vitaminer, kan samma vitaminer finns på hälsokostbutiker som Vitamin Shoppe och GNC för en bråkdel av kostnaden om du vet vad du ska leta efter. Detta gäller särskilt antioxidanter.

  Bestäm vilken typ av tillägg önskas. Bestämma hur man hittar en antioxidant är ungefär som att hitta någon annan vitamin.
  Bestäm vilken typ av tillägg önskas. Bestämma hur man hittar en antioxidant är ungefär som att hitta någon annan vitamin.

  Medan vanliga C-vitamin är lätt tillgänglig på någon marknad till ett rimligt pris, det finns en gräns för hur mycket kan tas utan biverkningar på grund av surheten, så detta begränsar din användning av C-vitamin i sin traditionella form. Men C-vitamin finns i flera varianter: Några av dem är lättare att tolerera än andra, och kan bli en mer kostnadseffektiv antioxidant när det kan tolereras i större mängder. Det finns en stor prisklass bland C-vitamin varianterna, så du måste handla försiktigt. Till exempel, är antioxidanten vitamin C som rekommenderas av Dr Nicholas Perricone en form av vitamin C som kallas C Ester. C Ester är fettlöslig askorbylpalmitat, vilket betyder att den absorberas snabbare och tolereras bättre av ditt system i större mängder, även om du har en känslig mage eller hälsotillstånd som gikt. C Ester är mest bara tillgänglig på vitamin butiker eller via kändis läkare märken av vitamin regim förpackningar. Det är dyrare och svårare att hitta än vanliga C-vitamin, men du kan ta det i större mängder utan biverkningar så det är en mer fördelaktig form av C-vitamin än standard C-vitamin kan du få på marknaden.

  Eftersom C-vitamin är sådan stor antioxidant och är nyckeln till återuppbyggnaden av kollagen som gör huden hålla ungdomlig, skulle många människor tycker om att ta så mycket de tål. Men eftersom det är så effektivt och få människor vet vad det är, en del av kändis läkarens linjer hudvård säljer C Ester typ av C-vitamin som en mycket dyr exklusiv tillägg. Till exempel säljer Dr Perricone C Ester formen av C-vitamin på Sephora och andra high-end återförsäljare skönhet för 25€ per 60 250 mg kapslar. Du kan få C-Ester mycket billigare. Den tekniska benämningen för C Ester formen av C-vitamin är askorbylpalmitat (fettlösliga vitamin C Ester). Vitamin Shoppe säljer C-Ester askorbylpalmitat (fettlösligt vitamin C-Ester) för 5€ 0,38 per 45 500 mg kapslar. Så se till att när du handlar för C Ester formen av C-vitamin som du inte bli förvirrad och köpa Ester C, vilket är precis vanlig vitamin C. C-vitamin är en stapelvara i varje antioxidanten vitamin program, så anser lagra upp till vitamin försäljning såsom Puritan Pride två gånger per år försäljning och GNC: s rabatt tisdagar.

 6. Hitta ett märke som du gillar och litar på. Förutom enkel tillgänglighet, är det viktigt att hitta ett märke du anser seriösa. Du kan ta reda på om någon vitamin företagets rykte genom Better Business Bureau och säljare har oftast rekommendationer bra märken. Du kan också få en känsla av ett företag genom att läsa vitamin flaskan för att se vilken typ av fyllmedel ingredienser i sina vitaminer. Några välkända välrenommerade varumärken som är lätt tillgängliga på apotek och snabbköp, har begränsad tillsatser ingredienser, och rimligt prissatta inkluderar naturens Made vitaminer, Vitamin Shoppe och GNC. Online och katalog varumärken som är väl etablerade inkluderar Swanson Vitaminer och Puritan stolthet. Naturen har gjort, dessutom har några varianter av mycket kompletta multivitaminer inriktade mot specifika behov som graviditet, kvinnors hälsa, män hälsa, ögonhälsa, en allmän antioxidant multivitamin och en multivitamin speciellt för åldrande.
 7. Se till att det inte finns några läkemedel, sjukdom eller konflikter allergi med din tillägg. Bara för att det är naturligt betyder inte ett vitamin kan inte ändra, förbättra eller konflikt med en medicin du redan tar. En annan aspekt att beakta är om du har några allergier. Kontrollera etiketten för användning av soja, skaldjur, jäst eller gluten, som alla förekommer ofta i många vitamin märken "ingrediensförteckningar. Också vanligt i jämna hälsokostaffär vitamin varumärken är användningen av konstgjorda färgämnen, smakämnen, konserveringsmedel och kemiska lösningsmedel. Om du markerar Tillägg Fakta ingredienser och kalori räkna vitaminer, kommer du att märka en överraskande antal vitamin märken innehåller en hel del socker och vissa innehåller salt.

  Vissa läkemedel höjer den naturliga halten i ditt system så att du kan behöva medvetet undvika en multivitamin med utvalda näringsämnen. Till exempel kan vissa högt blodtryck mediciner och vissa diuretika orsaka kalium höjd eller utarmning. Vissa vitaminer kan orsaka blodförtunnande. Om du ska vara med någon operation, diskutera med din kirurg om dessa tillskott bör undvikas i förväg. Om du är på alla mediciner som betablockerare eller hjärta eller blodtryck relaterade läkemedel, och du funderar på att starta ett tillägg program kanske du vill rådgöra med en läkare och har några blodprov för att fastställa om vissa vitaminer och kosttillskott bör undvikas.

 8. Utöka eller ändra regim eftersom behoven ändras. Även om du inte kan vara redo för en geriatrisk tillägg i dina trettioårsåldern, upphör kroppen eller bromsa produktionen av många viktiga näringsämnen i tjugoårsåldern och trettiotalet, och dessa fakta bör beaktas i samband med din kostbehov. Graviditet eller förändringar i kosten ändra din vitaminintag behov som kan utöva program eller ett medicinskt tillstånd.