E2h

Hur man väljer de bästa val av mat för en diabetiker

Leva med diabetes kan vara en mycket utmanande situation

Leva med diabetes kan vara en mycket utmanande situation. Du måste vara försiktig särskilt om den mat du äter. Även diabetiker i allmänhet är förbjudna från att äta vissa typer av livsmedel, betyder det inte att du, eller någon närstående som är diabetiker, kan inte längre njuta av nöjet att äta. I själva verket har en diabetiker fortfarande många typer av läckra livsmedel att välja från. Dessa typer av livsmedel är kända för att vara naturligt säker för diabetiker att äta. Det finns vissa livsmedel som du behöver äta mindre av, också.

Hur man väljer de bästa val av mat för en diabetiker. Kontrollera etiketten på förpackade livsmedel.
Hur man väljer de bästa val av mat för en diabetiker. Kontrollera etiketten på förpackade livsmedel.

I artikeln beskrivs några tips som en diabetiker. eller någon som bryr sig om en diabetiker älskade en kan tänka på när man väljer mat som inte kommer att ytterligare öka blodsockernivån.

  1. Vet vad du äter. Hemligheten, faktiskt, att bra kost är att vara sparsmakad. Så att du kan välja bra, måste du vara medvetet medveten om vad du äter. Detta är en mycket viktig regel för diabetiker som behöver ta kontroll över sin kost.
  2. Kontrollera etiketten på förpackade livsmedel. Nästan alla etiketter på livsmedelsförpackningar bär inte bara ingredienserna utan även de näringsmässiga fakta. Var uppmärksam på mättade fetter och hög sockerhalt. Ta del av den totala kolhydrater och socker från stärkelse, fibrer och socker delar av förpackade livsmedel. Det viktiga är inte vilken typ av kolhydrater, men den totala mängden kolhydrater.
  3. Begränsa ditt intag av kolhydrater. Kolhydrater finns i tre former: komplexa kolhydrater såsom stärkelse, socker och fiber. De är kända för att palla upp ditt blodsocker. Så, sätta ett tak för din konsumtion av livsmedel rika på kolhydrater.
  4. Ät tillräckligt med frukt och grönsaker, men inte för mycket. Frukt och grönsaker, speciellt den gröna och lummiga typ av grönsaker, i allmänhet innehåller inte så mycket naturligt socker som andra. Den naturligt socker i frukt och grönsaker fortfarande kan höja ditt blodsocker, du vet. Svampar är säkra att äta. Så, nästa gång du begrunda din sallad plattan, välja vilken frukt eller grönsak du behöver avsätta.
  5. Glöm inte ditt proteinintag. Mejeriprodukter som mjölk, ost och yoghurt är bra källor till protein och kalcium, som är viktiga för kroppens funktion. Men, välj mager sort. Du kan fortfarande äta kött, alltför. Bara äta måttligt. Skinn kycklingbröst, till exempel, är rik på protein som är fisk. Det är också en bra idé att gå för magert kött och ta bort alla synliga spår av fett innan tillagning av kött.
  6. Ge efter för din söta tand, men ge inte för mycket. De flesta godis och desserter tjäna en enorm mängd av totala kolhydrater och socker även i mycket små portioner. När du skämma bort din söta tand, se till att konsumera endast en mycket liten servering. Nyckeln, återigen, är att äta rätt mängd klokt.

Bara för att du är diabetiker betyder inte att du måste svälta eller beröva dig av en hälsosam gastronomisk upplevelse. Du kan i princip äta nästan allt som alla andra kan, men du bör äta med måtta och borde äta mindre av dessa livsmedel som jack upp ditt blodsocker.