E2h

Hur man väljer den bästa barnläkare

Dina barn är dina mest dyrbara skatter

Dina barn är dina mest värdefulla skatter. Du värdesätta och vårda dem så mycket, särskilt när de är fortfarande mycket ung, att du skulle rusa till närmaste läkare vid första tecken på sjukdom eller fysiskt obehag. Faktum är att alla goda föräldrar vill det bästa för sina barn. Detta inkluderar att ge dem den bästa läkaren för att ta hand om deras behov. Ditt val av en barnläkare - en legitimerad läkare som specialiserat sig på den medicinska vården av spädbarn, barn och ungdomar - är särskilt viktigt, eftersom medicinsk vård under de formativa åren av dina barn kan påverka deras tillväxt och utveckling. Denna artikel kommer att hjälpa dig hitta den bästa barnläkare för dina barn.

Hur man väljer den bästa barnläkare. Fråga dina släktingar och nära vänner för rekommendationer.
Hur man väljer den bästa barnläkare. Fråga dina släktingar och nära vänner för rekommendationer.

  1. Fråga dina släktingar och nära vänner för rekommendationer. Målet här är att inte handla för barnläkare, men att hitta en som din familj och vänner tillit. Upplevelsen av dina vänner och familj med deras respektive barnläkare - speciellt om erfarenheten varit livslång - kan ge dig användbara insikter om vilken typ av barnläkare som du också förmodligen skulle vilja ta hand om dina egna barn. Ta reda på varför de gillar deras barnläkare, eller varför de inte gillar Doctor X eller doktor Y. En viktig faktor att beakta när vi letar efter en barnläkare är förtroende faktor. Om din familj och vänner litar Doctor Z, så har du förmodligen också skulle.
  2. Hitta en barnläkare vars professionella expertis och kompetens är bekväm för dig. Generellt, även licensierade barnläkare är utbildade för att hantera alla typer av pediatriska sjukdomar, vissa barnläkare särskilt utbildade för en subspecialitet eller en viss sjukdom. För allmänna och vanligaste sjukdomar bland barn, kanske en allmän barnläkare vara tillräcklig. Men, om ditt barn har en speciell sjukdom som kräver en barnläkare med subspecialitet utbildning, granska underspecialiteter utbildning av dina utsikter barnläkare. Ta reda på hur länge dina utsikter har i praktiken. Ta reda på om hans eller hennes medicinska utbildning.
  3. Tänk på arvoden för dina utsikter barnläkare. Det är inte oetiskt eller oprofessionellt att fråga om hur mycket din barnläkare debiterar dig för samråd. I själva verket måste du veta detta i förväg så att du kan förbereda för det. Om ditt barn är täckt av sjukförsäkring, kan du be från ditt försäkringsbolag för en lista över barnläkare i ditt område som är anslutna till ditt försäkringsbolag.
  4. Fråga om kliniken timmar av din barnläkare. Du skulle vilja gå till din barnläkare vid en tidpunkt som inte kommer i konflikt med ditt arbete eller andra viktiga åtaganden. Kontrollera om barnläkare mottagningstid är bekväm för dig. Kontrollera också om din barnläkare accepterar over-the-telefon konsultationer eller uppföljande samtal.
  5. Gå till en barnläkare som är öppen för dina hälsorelaterade frågor och förfrågningar, oavsett hur dumma dessa frågor kan vara. En bra barnläkare är inte bara yrkesmässigt kompetenta utan också är tålmodig mot frågor. Hitta en barnläkare som inte enkelt få hetlevrad eller upprörd när du (en icke-medicinskt utbildade ignoramus) ställer frågor om din dyrbara barns hälsa. Men, naturligtvis, kanske du också vill vara förtrogen med att ta hand om barn och barns hälsa. På så sätt kommer du att kunna ställa rätt sorts frågor och spara din barnläkare tid.

Ditt val av en barnläkare är en långsiktig investering för välbefinnande och hälsa dina barn. Därför tillbringar tillräckligt med tid att hitta den bästa barnläkare som du kan få för dina barn.