E2h

Hur man väljer en diabetiker insulin pump

En insulinpump är en liten medicinsk enhet som ger små mängder av snabbverkande insulinet till kroppen under hela dagen. Det är vanligtvis storleken på en mycket liten mobiltelefon eller personsökare. Det är en livräddande verktyg för personer med diabetes. Insulinpumpar är ett bekvämt och mer diskret alternativ till ständigt injicerar dig själv med insulin. Det tar bort behovet av en styv diet för att upprätthålla de rätta insulinnivåer. De levererar en mer exakt mängd insulin till kroppen vilket gör det lättare att hålla jämn glukosnivåer.

Emellertid insulinpumpar är dyrare än att använda en traditionell insulinspruta. Patienten bär insulinpumpen så de måste vara mer försiktig när du gör aktiva sporter som kan skada pumpen.

Här är några saker att tänka på för att hjälpa dig att hitta en diabetiker insulin pump:

Kontrollera funktionerna

Hur man väljer en diabetiker insulin pump. Kontrollera funktionerna.
Hur man väljer en diabetiker insulin pump. Kontrollera funktionerna.

Kontrollera funktionerna. Leta efter en pump som låter dina program flera Basal Profiler. Det bör också vara en tillfällig basal profil. Det bör leverera insulin snabbt. Här är andra funktioner för att titta efter:

  • Storlek på behållare - Storleken på din patron beror på dina behov. För närvarande är 480 basala doser den största tillgängliga patronen idag. En större patron innebär att du inte behöver byta ut den ofta.
  • Byggt kalkylator - så att du kan beräkna och justera insulindos baserat på vad du har ätit.
  • Larm - Vissa modeller piper när det är dags att avstå, medan andra kvitta ett larm om det finns en blockering eller om batterierna behöver bytas.
  • Tillbaka upp pumpen
  • Strömförbrukning - Vissa modeller drain batterierna snabbt. Välj en som är energieffektiv
  • Lock - Fungerar det att använda en standard Luer Lock? Detta innebär att din pump kommer att vara kompatibel med standard infusionsset, jämfört med en egenutvecklad infusionsset (vilket betyder att det endast kommer att fungera för det varumärket av pumpen).

Gå med ett varumärke med utmärkt kundservice

Gå med ett varumärke med utmärkt kundservice. När du köper din insulinpump, du vill ha den trygghet som om du har ett problem med din enhet, är en 24 timmars kundtjänst nummer tillgängliga för dig att ge assistans. De ska kunna skicka en utbytesenhet omedelbart om du behöver en. Dessutom är ett 4-års garanti standard för de flesta modeller idag.

Håll produkten

Kontrollera funktionerna. Storlek på behållare - Storleken på din patron beror på dina behov.
Kontrollera funktionerna. Storlek på behållare - Storleken på din patron beror på dina behov.

Håll produkten. Detta är ett rent personligt val. Innan du köper, ta produkten ur lådan och hålla den. Du kommer att använda detta verktyg hela tiden så det måste kännas rätt just för dig. Det är precis som att plocka en mobiltelefon. Du går med vad du känner dig bekväm med.

Prata med andra

Prata med andra. Tala med din läkare för rekommendationen. Prata med andra patienter för att få feedback på de modeller de använder för närvarande.

Fundera över vem som kommer att använda pumpen

Fundera över vem som kommer att använda pumpen. Insulinpumpar görs normalt för vuxna, men om ett barn kommer att vara en att använda det, få en som är tålig och lätt att använda. För barnen finns det dekorativa produkter och tillbehör du kan köpa för att göra insulinpump ser mer barnvänlig.

Kolla in sajten diabetes.net.com för en jämförelse sida vid sida av de olika märken och modeller som finns på marknaden idag. Det kommer att hjälpa dig att begränsa dina val genom att lista de olika funktionerna i varje modell.

Din diabetes insulinpump kommer att bo med dig under en lång tid, så det är värt investeringen och arbete ni lagt ned välja det bästa för dina behov.