E2h

Hur man väljer en diet bok

Diet böcker i överflöd, och vissa av dem till synes även motsäger varandra. Så hur skulle du välja en diet bok som bäst skulle fungera för dig?

  • Tänk på din matpreferenser och livsstil. Inte strävar efter en diet program som skulle vara svårt för dig att hålla i det långa loppet. Det viktigaste här är att se till att kosten kan vara genomförbar och hanterbar integreras i en livsstil som du vill behålla, idealiskt för livet. Detta skulle också hjälpa dig att undvika ohälsosamma jojo diet tendenser eller tendensen att gå ner i vikt snabbt, och sedan vinna den igen lika snabbt.
  • Fråga dig själv: skulle du föredra att äta stora hela måltider tills du är full, eller vill du äta små portioner varje några timmar? Skulle du kunna undvika godis och choklad, eller skulle du föredra att ha en kost som ger en ersättning för tillfällig rika, mörk choklad? Från denna preliminära bedömning av dina personliga inställningar, välja de dietprogram som vädjar mest till dig.
  • Forskning hälsosamma kostvanor. Slå upp egenskaper dieten - vad de lovar? Vilken mat grupper är inblandade? Var försiktig med dieter som verkar vara modefluga kostvanor. Dessa modefluga kostvanor lovar ofta "mirakel livsmedel" som bränner fett i en snabbare takt än vanligt, och de brukar också begränsa din kost till vissa livsmedel endast. Dessa modefluga kostvanor är ohälsosamt, eftersom de skulle begränsa ditt intag av andra näringsämnen som kroppen också behöver.
  • Slå upp som skapade diet program - är han en certifierad nutritionist eller en läkare? Du kan välja att ytterligare forskning om författaren, effekterna av dieten (se om det finns några krav på att kosten är ineffektiva eller till och med farligt), och hur lätt det är att underhålla.
  • Rådgör med din dietist eller läkare. Rådgör med din läkare speciellt om de medicinska aspekterna av din kost. Kommer diet program vara till nytta för dig med tanke på din medicinska historia och bakgrund? Om inte, vilken typ av kost som bäst fungerar för dig? Du bör få din läkares uttryckliga godkännande av diet plan som du vill slå in på, för att se till att det inte skulle få några negativa effekter på din hälsa.
  • Kolla in maten inblandade. Ta en titt på särskild mat inblandad i kosten programmet, och se dess tillgänglighet på din lokala mataffär. Är diet program från ett annat land, och betyder har livsmedel eller ingredienser som inte finns lokalt? Du kan kolla in alternativ till de särskilda livsmedel som inte är tillgängliga, eller du kan välja att få en annan kost bok helt och hållet.
  • Gå med stödgrupper. Gå med Viktväktarna grupper i ditt område. Inte bara kommer du att kunna få värdefullt stöd från människor som delar dina samma situation, men du kan också dra nytta av sina egna kost upplevelser. Fråga dem sina åsikter om sin kost, oavsett om det fungerade för dem eller inte. Denna information skulle vara mycket värdefullt för att hjälpa dig välja det ena dietbok du kommer att hålla med.

Hur man väljer en diet bok. Tänk på din matpreferenser och livsstil.
Hur man väljer en diet bok. Tänk på din matpreferenser och livsstil.

I din strävan efter den diet bok som helst skulle passa dig, tänk bara på att anställa en sund förvaltning och sunt förnuft. Se också till att du har realistiska förväntningar, och att du siktar på långsiktig hälsa och inte bara en nödsituation krasch diet. Lycka till!