E2h

Hur man väljer en donator för artificiell insemination

För en kvinna som har försökt alla andra metoder för att formulera och de har misslyckats, kan artificiell insemination vara svaret. I artificiell insemination, är friska spermier tas från en donator som kan vara kvinnans make, en medlem av familjen, en vän eller till och med från en anonym donator. Processen innebär injektion av levande och friska spermier direkt i kvinnans livmoderhals. Det kan ta ett förfarande eller flera innan en kvinna kan bli gravid. Här är några tips på hur man väljer en donator för artificiell insemination.

Hur man väljer en donator för artificiell insemination. Rådgör med din make på de egenskaper som han vill givaren ha.
Hur man väljer en donator för artificiell insemination. Rådgör med din make på de egenskaper som han vill givaren ha.

  • Besluta att detta är vad du verkligen vill. Om din mans spermier är svaga och läkaren har sagt att det kommer att vara omöjligt för dig att bli gravid genom traditionella metoder och / eller använder din mans spermier, har du möjlighet att välja en anonym donator.
  • Bestäm hur donatorn kommer att spela en roll i ditt barns liv. Kommer du vill att ditt barn ska veta vem den riktiga fadern var eller skulle du hellre att han förblir anonym? Det finns några spermabanker som gör ett barn som har burits genom artificiell insemination för att möta givaren när barnet fyller arton.
  • Rådgör med din make på de egenskaper som han vill givaren ha. Vissa par väljer givare som mycket liknar sina egna egenskaper. Din mans val bör kombineras med din och gör sedan en process för eliminering.
  • Tänk på utbildningsbakgrund, intressen och hobbies hos givaren. Du bör också kontrollera sin övergripande utseende och utseende samt hans styrkor och svagheter som dessa egenskaper kan föras vidare till barnet. Leta efter någon med samma intressen som du och din man. Om du och din make är akademiker skulle du vill att ditt barn att prestera bra i skolan också.
  • Även om du inte vet vad gener kan passeras av givare till ditt barn fundera över hur han ser ut när du minskar dina val. Titta på dina familjemedlemmar och se vad allmänna egenskaper är vanliga exempel färgen på deras ögon, färgen på sitt hår och strukturen på håret - rakt, lockigt eller vågigt. Om du har beslutat att donatorn bör förbli anonyma så ska du välja en donator vars yttre utseende närmast motsvarar din och din närmaste familj. Ansedda spermabanker inkluderar även barn och vuxna foton av spermadonatorer och du har möjlighet att titta på dem.
  • Titta på den medicinska historien av givaren samt hans familj. Du behöver en frisk donator och någon som inte vidarebefordra sjukdomar och andra hälsoproblem som kan påverka ditt barn senare.

Valet att bli gravid via insemination är ett beslut som kommer att påverka ditt liv. Tänk på det noga innan du satsa på den. Gör en lista över alla egenskaper, fysiska och känslomässiga egenskaper, hälsotillstånd och intelligens som du önskar för ditt barn att ha innan du ens börja leta efter en spermadonator. Granska all personlig information som skickas till dig av spermabank och begränsa sökningen till det mest sannolika kandidaten. Ett bra ställe att börja skulle vara spermabank katalogen webbplats.