E2h

Hur man väljer en kost låg i mättat fett

En hel del av de skenande hälsofrågor idag orsakas av ohälsosam livsstil. Bekvämligheten följd av omedelbar livsmedel, har ingen laga mat och snabbmat väckt degenerativa sjukdomar såsom hjärt-och kärlsjukdomar och cancer. Även om det finns mediciner för att bromsa utvecklingen av dessa sjukdomar, det finns inga botemedel ännu, och det bästa sättet att kämpa mot dessa degenerativa sjukdomar är att ändra din kost till en frisk.

En orsak till degenerativa sjukdomar är närvaron av fria radikaler i vårt system, och en främsta källan till fria radikaler är vår kost. Mättat fett är en av de livsmedel komponenter som bidrar till ökningen av kolesterol, så småningom leder till hjärtsjukdomar. Det är bäst att välja en kost låg i mättat fett.

Hur man väljer en kost låg i mättat fett. Ta reda på vilka livsmedel och matolja är hög i mättat fett.
Hur man väljer en kost låg i mättat fett. Ta reda på vilka livsmedel och matolja är hög i mättat fett.

  1. Ta reda på vilka livsmedel och matolja är hög i mättat fett. Det sägs i studier att oljor innehåller mycket mättat fett innehåller palmolja, palmkärnolja och kokosolja. Det är bäst att minimera användningen av dessa oljor i förberedelserna livsmedel.
  2. Välj livsmedel som innehåller enkelomättade fetter eller fleromättade fetter som är kända för att vara bra för hälsan. Exempel på oljor och livsmedel som har dessa hälsosamma fetter är rapsolja, jordnötsolja, olivolja, avokado, majs, soja, solros och bomullsfröolja. Det är bäst att äta magert kött, skinn kyckling och kalkon och massor av fisk. För att ersätta kött, kan du äta bönor och baljväxter i stället för mer protein utan mättade fetter. Djupa havsfisk har omega-3, som är känd för att ha massor av fördelar och bidrar till lägre risk för hjärtsjukdom. När man äter ägg, äter inte äggulan eftersom den innehåller en hel del kolesterol. När du dricker mjölk, väljer lättmjölk över helmjölk. Och för din snacks, byt glass, skräpmat och kakor med låg fetthalt fryst yoghurt, konserverad färsk frukt utan tillsatt socker, fikon barer, popcorn med låg salthalt, sorbet och pretzels. Också baka din egen tårta och välja hälsosammare ingredienser.
  3. Sakta ersätta din nuvarande kost med hälsosammare mat. Beroende på hur disciplinerad du är, kan du ändra allt innehåll i din kyl och kopp styrelse med hälsokost, men det kanske bara hindra dig och en liten frestelse kommer att driva dig att gå tillbaka till gamla vanor. Sakta ersätta dina snacks med färska frukter och nötter, och juice utan tillsatt socker. Du kan äta chips och skräpmat då och då, men se till att det inte överstiger en gång i veckan till att börja med. När du gör detta långsamt, kommer du så småningom vänja sig vid smaken av din nya diet, och när du har gjort detta i minst en månad, kommer du att upptäcka att du inte längre kommer att ha så mycket sug efter pommes frites och kyckling hud .
  4. Leta hälsokostbutiker i ditt område och kolla in deras hyllor för lågt eller inget mättat fett livsmedel. Flytta din kost till hälsokost kan kosta lite mer, men det är bättre än att spendera massor av pengar och gå igenom känslomässigt lidande när du blir sjuk.