E2h

Hur man väljer en MR - centrum

En MR centrum är inte en plats du ofta besöker

En MR centrum är inte en plats du ofta besöker. Därför är det förståeligt att du kan hitta svårt att välja ett centrum när instanser kräver att du besöka en. Detta är dock inte en ursäkt för att bara välja någon MR-centrum du stöter med. Eftersom det är din hälsa som står på spel här, är det av stor vikt att du bara hantera en bra MR-centrum.

Så ta lite tid nu och starta en sökning efter en MR-centrum. Läs vidare och ta reda på hur du kan välja en MR-centrum för dina behov:

  • Söka rekommendationer från din läkare. MRI testning för ut till dig av din läkare kan innefatta en direkt hänvisning till en viss MR-centrum. När din läkare rekommenderar ett centrum, betyder det att anläggningen är betrodd av läkare när det gäller trovärdighet, effektivitet och tillförlitlighet. Det finns dock ingen skada söka efter andra alternativ. Orsaken är att vissa läkare kan ha ekonomiska intressen i en viss MR-centrum de hänvisar till dig. Att göra allt lättare för dig, fråga din läkare om hans intressen hänvisa dig till viss MR-centrum.
  • Dubbelkolla med ditt försäkringsbolag. Tänk på att ditt försäkringsbolag inte kan täcka alla MRI centra. Därför kallar ditt försäkringsbolag och be om en lista över center de innehåller i sin täckning. På så sätt kan du begränsa dina alternativ och se till att du kommer att spara pengar i det långa loppet. Dessutom kan du undvika att få problem med ditt försäkringsskydd i processen.
  • Bestäm din behövs MRT typ. Det finns två alternativ för MRT testning. En är öppen testning, vilket är idealiskt för klaustrofobiska patienter. Detta är dock inte alltid täcks av försäkringar. Därför dubbelkolla uppgifterna med din leverantör. Det andra alternativet är en sluten MRI.
  • Betrakta platsen. Det är viktigt att placeringen av MR-centrum i ditt val är bekvämt nog för dig att resa. Kontrollera restiden från område till centrum så att du kan förbereda din schema för MR testning. Notera att det blir bättre att välja en bra MR-centrum som är nära ditt område för mer bekvämlighet.
  • Bestäm tillförlitlighet centrum. Kontrollera bevis för centrum som ackreditering från berörda organisationer. Notera också hur en MR-centrum effektivt kan arbeta med din läkare för att ge resultat i form av testning.
  • Kontrollera boendealternativ. Tänk på din följeslagare även när man väljer en MR-centrum. Veta om centrum har bra väntrum för att tillgodose dina följeslagare medan du genomgår MRT testning.
  • Tänk betalningsalternativ. Beräkna kostnaderna för testning och former för fakturering av centrum. Fråga dem också om de är samarbetsvilliga nog att arbeta med ditt försäkringsbolag eller inte.


När man talar om hälsa

Hur man väljer en MR - centrum. Söka rekommendationer från din läkare.
Hur man väljer en MR - centrum. Söka rekommendationer från din läkare.

När man talar om hälsa, måste du inte vara nöjd att gå till näst bästa alternativ. Detsamma gäller när man väljer en MR-centrum, är det bäst att välja ett stort centrum för dina egna förmåner i slutändan. Därför, ta lite tid att göra en insats för att leta efter den bästa MR-centrum för dina behov.