E2h

Hur man väljer en over - the - counter kalla botemedel

Tusentals år sedan var kylan en mördare sjukdom

Tusentals år sedan var kylan en mördare sjukdom. Lyckligtvis har vår ålder inte lida dö bara på grund av en förkylning. Det finns många over-the-counter (OTC) läkemedel som kan avhjälpa de förkylningssymptom och bota dem. Problemet är, många människor inte riktigt vet hur man väljer den mest lämpliga OTC förkylningsmedicin. Att välja fel läkemedlet kan bara orsaka biverkningar som kan vara värre än den kalla sig.

Välja läkemedel baserade på förkylningssymptom

Hur man väljer en over - the - counter kalla botemedel. Välja läkemedel baserade på förkylningssymptom.
Hur man väljer en over - the - counter kalla botemedel. Välja läkemedel baserade på förkylningssymptom.

Inte alla förkylningar är desamma. Vissa människor lider rinnande näsa medan andra drabbas av nysningar och rinnande ögon. Du bör ta kalla läkemedel som kommer att avhjälpa symptomen. Nedan är din guide till att välja ett receptfritt läkemedel baserat på förkylningssymtom:

  • Nästäppa. Känns näsan som det är fullt av slem? Du måste lida av nästäppa. För det behöver du en avsvällande. Detta läkemedel kan dränera slem genom att krympa de svällda membranen. Det finns två generiska läkemedel som används som avsvällande-pseudoefedrin och fenylefrin. Kontrollera i ditt tillstånd, om pseudoefedrin är ett receptbelagt läkemedel eftersom det är i vissa stater. Men i vissa stater, kan detta läkemedel endast köpas inom gränserna.
  • Överbelastad bröstet. Stället för att lida nästäppa, andra människor lider bröstet trängsel. För det behöver du expectorant droger. Dessa läkemedel kommer att fukta slem och andra sekret från luftvägarna som är den skyldige för överbelastning. Genom att göra vätskan mindre tjocka, kan luftvägarna fungera redan normalt. Guaifenesin är den enda receptfria slemlösande du kan hitta.
  • Allergiska reaktioner. Vill nysa dig, har rinnande näsa, och lider av rinnande ögon? Det är allergiska reaktioner som kan åtgärdas genom att ta antihistamin läkemedel. Olika antihistaminer kan tas beroende på svårighetsgraden av symtomen. Den aktuella mildaste antihistamin är loratadin och den starkaste är difenhydramin. Andra antihistamin läkemedel är klemastin, cetirizin och klorfeniramin.
  • Hosta. Du behöver hosta suppressants om du lider av hosta orsakas av irritation i lungorna eller halsen. Men notera att nästan alla hosta suppressants kan orsaka dåsighet. Två generiska läkemedel som används som hosta suppressants är dextrometorfan och difenhydramin.
  • Smärta. Ibland kan kalla orsaka smärta i vissa delar av kroppen. För det behöver du analgetika för att få lindring. Aspirin, ibruprofen och paracetamol kan inte bara lindra smärta men kan sänka feber också.

Det är bäst att köpa en drog för en kall symtom

Det är bäst att köpa en drog för en kall symtom. De flesta läkemedel idag finns i kombination med olika läkemedel som en avsvällande och antihistamin. Du kan drabbas av överdosering med kombination droger. Bättre minne med att använda droger utan kombination.

Tusentals år sedan var kylan en mördare sjukdom. Överbelastad bröstet.
Tusentals år sedan var kylan en mördare sjukdom. Överbelastad bröstet.

Fler tips och naturläkemedel

Du kan också överväga huskurer innan du tar OTC förkylning. Kycklingsoppa är ett populärt och läckra sätt att behandla kallt. Även om det inte finns någon vetenskaplig studie för att bevisa detta, många kalla drabbade svär effektivitet kycklingsoppa. Med mer frukt rika på C-vitamin eller dess tillägg kan hjälpa också. Echinacea kan minska den kalla tid medan man äter kryddstark mat ger lättnad för några kalla symptom som överbelastningar. Ångbastu och förgasare kan också hjälpa en hel del att behandla din förkylning.

Det bästa om naturliga förkylning är att de inte lägger så grav eller så många biverkningar som de receptfria läkemedel. Men receptfria läkemedel kan ge dig den snabbaste och mest tillförlitliga lättnad. Kanske för nu kan du ta receptfria läkemedel. Men se till att du väljer den bästa och använda droger som rekommenderas av din läkare.