E2h

Hur man väljer en rullstol

Rullstolar hjälpa handikappade att få runt lätt och oberoende

Rullstolar hjälpa handikappade att få runt lätt och oberoende. Om du vill att din äldre eller funktionshindrade familjemedlem att röra sig fritt som de vill vara, kan du välja att köpa en för dem. Köpa rätt rullstolen är ett stort beslut och måste göras med försiktighet. Du kan konsultera en sjukgymnast för att hjälpa dig att välja rätt en beroende på design och hållbarhet, och din budget. Idag kan du hitta olika typer av rullstolar, från skotrar och elektriska rullstolar att driva rullstolar och stolar transporter. Det häftigaste rörlighet produkten kan kosta en förmögenhet. En high-end rullstol kan kosta så mycket som en bil, så du kan lika gärna överväga fördelar och nackdelar med den du ville köpa. Här är de typer av rullstolar för dig att överväga vilka är bäst utrustad för dina nära och kära:

  1. Rörlighet skoter. Denna typ av rullstol inte behöver mycket fysisk styrka för att manövrera så detta är mycket lämpligt för äldre. Det kan lätt förhandla genom kurvor och vägkorsningar. Å andra sidan kan det passa knappast inne i bilen och det kan inte riktigt manövreras i folksamlingar. Du behöver ta ett extra batteri ifall motorn dör.
  2. Elektriska rullstolen. Denna typ drivs av en styrspak i ena handen och används vanligen i situationer där det finns begränsad rörlighet. Denna rullstol får inte lätt passar in i de flesta bilar, men det kan passa i vissa modifierade fordon såsom handikapp skåpbilar, med hjälp av ramper. Det kan innebära mindre manövrerbarhet än push-rullstolar, men är i allmänhet mer lättmanövrerad än skotrar, och kan förhandla tråg kurvor och vägkorsningar enkelt.
  3. . Tryck rullstolar Denna typ av rullstol kan lätt hittas och är betydligt billigare än de två föregående, du kan också enkelt passa denna typ av stol i en vanlig medelstor bil eftersom dess delar kan vikas. Även om detta är en oberoende rullstol, med det är inte mycket lämpligt för dem som inte har mycket styrka i överkroppen. Dessutom kommer miljön och terrängen måste beaktas vid användning. Backe i rullstol kan vara mycket tröttande, gå ned, men kan vara farlig. Trots dessa försiktighetsåtgärder, är detta rullstol perfekt för dina nära och kära om de har bra överkroppen styrka, eftersom de kan röra sig mer naturligt än i elektriska rullstolar.
  4. Transport stolar. Detta används normalt för dem som har begränsad eller ingen övre kroppsrörelse. De är inte lätta att manövrera, och alltid behöver minst en person stöd, särskilt vid förhandlingarna genom folkmassorna. Detta kan dock lätt manövreras genom kurvor och passar i bilen eftersom du kan vika den.

Innan du köper en rullstol

Hur man väljer en rullstol. Elektriska rullstolen.
Hur man väljer en rullstol. Elektriska rullstolen.

Innan du köper en rullstol, först bestämma vilken kategori av stolen passar bäst till din älskade en behov. Du kan välja att låna en rullstol på platser som sjukhus eller Röda korset att prova olika typer. Dessutom kan du kolla in din lokala köpcentra eller surfa via Internet för rullstolsburna hyror. Att köpa en rullstol kan ta mycket av din budget så se till att välja klokt och tar sig tid att välja vad som är bäst för din älskade.