E2h

Hur man väljer ett sädesax

Att ha bra

Att ha bra, hälsosam och tillfredsställande måltider, väljer vi bara de färskaste. Vi väljer frukt och grönsaker som kommer från naturens gåva, särskilt under sommaren. En av de färskaste grönsaker vi får är majskolv. Eftersom det är rikligt under dessa tider, gör vi det finaste behandlar ur dem. Men se till att du kan göra goda måltider, måste du välja de färskaste öronen på din favorit typ av majs. Om du inte vet hur, är följande en enkel guide för dig.

Ett. Du kan leta efter färska ax på marknaden. En mängd av liktornar finns som Ashworth, Gentlemen Country, Golden Bantam, och Stowell s Evergreen. Tänk på olika corn du vill köpa på marknaden att veta vad som är bäst för en viss behandling.

Hur man väljer ett sädesax. Att ha bra.
Hur man väljer ett sädesax. Att ha bra.

  • Ashworth är en tidig säsong majs som producerar skarpa, söta, gyllene majskorn i 7 tum öron. Denna typ av majs är smakrika som läcker och söt.
  • Country Gentlemen är en variation av gammaldags peg majs, som är 7 tum öron. Den har vita kärnor och används ofta för konservering och stuvad majs.
  • Golden Bantam har gyllene kärnor och är vanligtvis från 6-1/2 till 7 inches öron. Golden Bantam har söta och läckra majskolv.
  • Stowell s Evergreen anses som standard vita kärnan sort som producerar upp till 8 inches öron. Dess kärnor är mjuka och söta.

2. Om du har en trädgård, kan du kolla på majs för att se om de är redo för skörd. Se till att innan skörd du har inspekterat majs för tecken på insekter. Du kan hitta små hål på säden som orsakas av majsmott och maskar. Dessa insekter bar oftast hål nära toppen av majs, men du bör också kontrollera basområdet av majs.

Tre. Köttiga liktornar är mycket lockande anledningar till varför människor väljer vanligtvis dem. Men låt dig inte luras. Innan du väljer dem, måste du kontrollera om de är mogna. Liktornar som är mogna har en mörkbrun siden kommer ut i slutet av örat. Du kanske också vet att det är färskt om silke har fastnat ihop.

Hur man väljer ett sädesax.
Hur man väljer ett sädesax.

4. Kolla på färg och konsistens av majs. Ljusa liktornar är de som är friska medan äldre ofta missfärgad. Färska liktornar är fast med mjuka skal. Känn majs att veta om skalet är fuktig. Torra och sköra skal indikerar att säden har torkat ut och förlorat sin goda smak.

Att veta rätt saker att välja de färskaste frukter och grönsaker på marknaden är ett stort plus för alla konsumenter. Det kan betraktas som ett bra knep att producera goda måltider. Det är viktigt att du vet de saker att tänka på så att du inte skulle sluta slösa bort din mat, dina pengar, och din insats.