E2h

Hur man väljer friska barnens spannmål

Varje morgon vaknar nästan varje hushåll upp och har en spannmål frukost. Många tror att spannmål är nyttigt för alla, särskilt för barn. Ändå är det inte nödvändigtvis fallet. Många märken av frukostflingor innehåller faktiskt ingredienser och tillsatser som inte kan vara bra för barn, liksom för vuxna. Hur då ser ni till att spannmål du väljer för ditt hushåll är verkligen bra för dina barn, liksom för dig själv? Läs vidare om några viktiga tips och förslag.

  • Den unhealthiest ingrediens i frukostflingor dessa dagar är inte spannmål själv. Det är sockerhalten. Inte få det fel. Socker är faktiskt friska, men i rätt mängd. Men om dina barn konsumerar för mycket socker, kan konsumtionen leda till hälsoproblem, varav en är fetma. Kontrollera därför alltid dina flingor varumärke etikett för socker. Specifikt kontrollerar sockerhalten per portion. Några grundläggande matematik kan hjälpa dig att få en uppfattning om hur mycket socker som ditt barn kommer att få från spannmål. En tesked socker är cirka 4 gram. Således, om din spannmål ger 12 gram socker per portion, det är tre teskedar socker per portion. Notera också kommer att socker i många former och under många namn: socker, sockerrör sirap, honung, melass, majssirap, och så vidare.
  • Föredrar slätten, socker mindre mängd frukostflingor. För en sådan typ av spannmål, blanda flesta vanligtvis i sockret tillsammans med mjölken vid frukost tid. Men titta på dina barn, eftersom de ofta kan lägga i mer socker än nödvändigt.
  • Sedan måste du också vara försiktig med tillsatserna. Många spannmål har tillsatser - det vanligaste är artificiella färger och smaker - att göra spannmål attraktiv för barnen. Vissa typer av tillsatser kan orsaka problem genom långvarig exponering. Hyperaktivitet sägs vara kopplade till vissa typer av tillsatser, som är tumörer i sköldkörteln, liksom allergier.
  • En annan sak att se upp för är konserveringsmedel. Alla packade livsmedel innehåller konserveringsmedel av något slag av en annan. Undvik spannmål som innehåller BHT och BHA används som konserveringsmedel. Dessa föreningar har visat sig vara cancerframkallande. Enligt experter och dietister, de säkraste typer av konserveringsmedel för konsumtion med mat är de från gruppen av blandade tokoferoler, som tillhör samma familj som vitamin E.
  • Vara en kritisk konsument. Förpackningen kan se friska och familjen vänlig, men det behöver inte nödvändigtvis vara sant alls. Om spannmål är märkt "fullkorn" kontrollera märkningen om den bara innehåller fullkorn. Troligtvis kommer det också innehålla socker och tillsatser. Utöva samma kritiska inställning när man överväger "låg fetthalt", "kolesterolfri", "sockerfri", "sockerfritt" och "helt naturliga" spannmål.
  • Gå för mer fibrer än mer socker. Fiber har en mycket metaboliska användningsområden i kroppen. Främst av allt hjälper det i matsmältningen. Föredrar spannmål med mest innehåll av fiber. Fiberinnehåll brukar anges på etiketten i milligram per portion.


Hur man väljer friska barnens spannmål. Den unhealthiest ingrediens i frukostflingor dessa dagar är inte spannmål själv.
Hur man väljer friska barnens spannmål. Den unhealthiest ingrediens i frukostflingor dessa dagar är inte spannmål själv.

Helt enkelt därför att boxen säger så betyder inte nödvändigtvis att dina flingor är verkligen frisk. Men genom att utöva smarta försiktighet och en kritisk konsument Outlook kan du sålla faktiskt igenom alla förpackningar hype och hitta det mest hälsosamma spannmål som du kan tjäna din familj till frukost.