E2h

Hur man väljer gas permeabla linser

Många människor med synproblem föredrar att använda kontaktlinser till glasögon. Förutom att korrigera ögonsjukdomar, kontakter är terapeutiska och bekväma glasögon, och i ett antal olika sätt, de är definitivt överlägsen glasögon. Det finns flera typer av kontaktlinser, men i allmänhet de kategoriseras i två, de mjuka kontaktlinser och gaspermeabla kontaktlinser. Även mjuka kontakter är mer vanligt att många användare, många människor föredrar gas permeabla (GP) kontaktlinser på grund av en rad olika fördelar.

Gaspermeabla kontaktlinser är också känd som stela gas permeabla (RGP) linser eller syrepermeabla linser. GPs kallas styva eftersom de är gjorda av fasta material som överför syre. De är mindre och mer hållbar jämfört med mjuka kontaktlinser. Ögonen kräver att tillräckligt med syre passera genom dem, och GP kontakter ger att andas som den mjuka typen inte kan matcha. De fasta material som utgör GP kontakter inte innehåller vatten, alltså protein och mineraler insättningar inte kommer att bygga på linserna. De inte torkar ut heller, så ögonen är mindre benägna att få kliande. På grund av dessa faktorer och mer, gas permeabla kontakter ger bättre syn och är utmärkt val för människor med olika ögonsjukdomar.

Oavsett om du bli av med dina glasögon eller mjuka kontaktlinser, beakta följande faktorer i valet av gas permeabla linser.

Hur man väljer gas permeabla linser. Konsultera en optiker innan söka efter GP kontakter.
Hur man väljer gas permeabla linser. Konsultera en optiker innan söka efter GP kontakter.

  1. Konsultera en optiker innan söka efter GP kontakter. Ett recept är viktigt att köpa dina kontaktlinser. Du måste ha din ögonsjukdom kontrolleras för att få den exakta lösningen för din vision problem.
  2. Hitta fördjupad information om gas permeabla linser för att veta vad som är bäst för dig. Det räcker inte med att veta de fördelar du kan få genom att använda GP kontakter. Det är dina ögon att du tar hand om, så det är viktigt att förstå de nackdelar och möjliga effekter om du använder denna typ av lins. Medan GP linser ger optimal synkorrigering för en rad olika tillstånd, är mer hållbara och bättre för ögat hälsa, etc., måste du veta att de är initialt obekväma att bära. De behöver en anpassningsperiod, och du kommer att behöva readapt bör du sluta bära dem ett tag. Få så mycket information som möjligt för att vara medveten och förberedd när du använder dem.
  3. GP kontakter har en mängd olika mönster som tillgodoser monovision, bifokala och multifokala krav. Eftersom din ögonläkare kan mycket väl bestämma korrektionen ögonen behöver, välja GP linserna enligt ditt öga läkare råd om form, storlek, tårfilmen, och andra funktioner.
  4. Många GP kontaktlinser är utformade för att bytas ut var tre eller sex månader, även om vissa kan bytas ut efter en längre period. Vissa kan pågå och med två till tre år utan att ersätta dem, så länge som de är väl omhändertagna av. Välj GP linser som kommer att pågå efter din livsstil.
  5. Hitta de bästa erbjudandena för GP kontakter på nätet. Internet har en mängd resurser för olika typer av kontaktlinser. Gå jämförelse shopping och hitta kontakter som passar din budget. Läs recensioner och se om ditt val är godkända av FDA.

Med rätt val och underhåll av gas permeabla linser, kan du få den optimala lösningen för din ögonsjukdom.