E2h

Hur man väljer livsmedel som sänker kolesterol

Skapa en låg plan för kolesterol diet

Högt kolesterol är ett hälsoproblem för många människor. Medan ärftlighet spelar en roll i kolesterolvärden, kan kost och motion till stor hjälp för att minska dessa siffror. Redo att få på ett lågt kolesterol diet plan? Här är några tips på hur du väljer rätt mat:

 1. Handla på yttre omkretsen av affären. Ytterväggar mataffären är oftast platsen att hitta de mest hälsosamma livsmedel som kan sänka kolesterol siffror. Första stoppet: på produkten gången, där du kan ladda upp på naturligt kolesterol-fria frukter och grönsaker. Inte bara plocka ut samma gamla objekt som bananer och tomater - opt för en mängd av produkter markeringar som blåbär, hallon, mango, zucchini, röd och grön paprika, kiwi och avokado. Avokado i synnerhet är kända för att innehålla hälsosamma fetter som kan bidra till att höja din HDL (din "goda" kolesterolet). Ladda upp på vitlök - en annan "mirakel" mat.

  Hur man väljer livsmedel som sänker kolesterol. Handla på yttre omkretsen av affären.
  Hur man väljer livsmedel som sänker kolesterol. Handla på yttre omkretsen av affären.

  Gå runt till köttet avdelningen och välja de leanest styckningsdelar av kött och fågel. Välj skinn kyckling och plocka upp massor av hjärtvänlig fisk som lax och makrill. Gör din väg till mejeriet gången där du ska gå rätt förbi helfet mejeriprodukter och välja låg fetthalt och fettfri mejeriprodukter och mjölk. Sugen ägg? Växla från vanliga ägg till kolesterol-fri ägg Vispar varumärke. Sojamjölk är en annan lågt kolesterol mejeriprodukter alternativ - Silk och 8. Varumärken Continent är två bra val. Tänk på att den höga fett, kan bearbetade livsmedel vanligtvis hittas i mitten gångarna i mataffären. Håll dig borta från alla snack objekt som kommer i en låda eller en påse - de flesta av dessa objekt innehåller högt kolesterol och transfetter. Du kan vanligtvis hitta alla hälsosammare mat grupper runt ytterväggar mataffären, så du kan fortfarande få en balanserad kost.

 2. Läs livsmedelsmärkningen. Om du inte brukar ta tid att läsa livsmedelsmärkningen, börja göra det nu. Livsmedelsmärkning måste nu lista mängden kolesterol per portion. Självklart ditt bästa val är att välja objekt som har ett belopp på noll. Och medan du kontrollerar kolesterol räkna dina favoriträtter, läsa ingredienserna som listas på produktens etikett också. Varje livsmedel som innehåller hydrerade oljor eller delvis härdade oljor är dåliga nyheter.
 3. Kom ihåg - inte alla margariner är skapade lika Några av de nya margarin på marknaden faktiskt visat sig hjälpa till att sänka kolesterolhalten.. Hoppa minnet smör och margarin - det är den värsta formen av ditt hjärta. Istället väljer ett badkar sprids som innehåller växtsteroler, som Benecol eller ta kontroll. Ja, dessa produkter är dyrare än de generiska butikernas egna märken, men de bidrar till att sänka kolesterol när ätas som en del av en fettsnål kost. Eller, om du hellre hoppa över margarin helt och hållet, försök doppa brödet i bara lite hjärtvänlig olivolja.
 4. Några fler alternativ Du behöver inte säga adjö till din morgon skål med frukostflingor -. Bara säga adjö till de märken som är laddade med socker och kemikalier. Växla till havregryn istället. Letar du efter ett mellanmål? Glöm potatischips och byta till friska nötter, som valnötter eller mandlar. Bara äta några, men!
 5. Ändra dina vägar. Borta är de dagar som du kan äta en hel påse chips eller en pint chocolate chip glass utan att känna skuld. Högt kolesterol är allvarliga och bör behandlas som sådan. Ändra dina matvanor nu, så att du kan njuta av god hälsa i många år framöver.

Denna lista över livsmedel bör hjälpa dig att komma igång. Kom ihåg att motion också hjälpa dig att minska kolesterol .