E2h

Hur man väljer medicinsk vandrare

Medicinska vandrare är viktiga hjälpmedel för personer som har problem med rörlighet. Sådan utrustning inte bara tjäna som rörlighet assistans men också hjälper skadade användare rehabilitera. Tekniskt sett medicinska vandrare kategoriseras i två vandrare (utan hjul) och rollatorer (rullande vandrare). Vandrare är företrädesvis för personer med skador eller funktionshinder eftersom det ger bättre stöd än en rollator. Å andra sidan är rollatorer avsedd för användare som är stabila nog att hantera hjul utrustning. Annars kan det orsaka dem fler skador. Ändå båda är viktiga eftersom det sträcker sig självständighet människor njuta aktiviteter, kan det vara inomhus eller utomhus. Som sådan bör välja rätt medicinska vandrare för en specifik användare kan ansedda att hjälpa dem på bästa möjliga sätt. För att hjälpa dig välja, tänka på följande saker innan du bestämmer dig för att köpa en medicinsk walker.

  1. Höjd av användaren. Mät höjden för användaren. Med tanke på höjden på användaren är viktig eftersom medan användaren är rehabiliterande, hävdar han god hållning. Du vill inte att användaren sluta med en dålig hållning eftersom hans gånghjälpmedel är för låg. Det finns dock framsteg med medicinska vandrare. Många gånghjälpmedel idag har justerbart aluminium för höjd överväganden.
  2. Vikt av användaren. Kontrollera vikten hos användaren. När du väljer från en lista av medicinska vandrare, måste du kontrollera den maximala vikt hos varje gånghjälpmedel. Om den inte kan stödja användaren så har du köpt en värdelös walker.
  3. Handtag. Välj vandrare med handtag som är bekväma för användaren. Vanliga handtag är gjutna plast och skumgummi. Några av dem är också justerbar för en stabil grepp.
  4. Leg ramar. Du kan välja mellan 3-legged walker och 4-benta walker. Tre ben ramar ger förbättrad manövrerbarhet. Fyra ben ramar tillåter också användare att manövrera särskilt genom tuffare terräng. Till skillnad från 3-ben vandrare, är en rullator med fyra ben ramar stabilare, varför det är bra för personer som går utomhus. Men eftersom det är skrymmande, skulle det rekommenderas att välja 3-ben vandrare i mindre områden och trånga utrymmen.
  5. Hjul och bromsar. Rollatorer är utformade med hjul och bromsar. För inomhusbruk, mindre hjul är mer lämpade medan större hjul är bra för ojämn terräng gör det lättare tryck. Liksom cyklar kan hjul rollatorer också fastställas. Rollatorer "bromsar kan antingen vara tryck, kabel eller låsning. Hand bromsar är nödvändiga för att säkra din rollator under vila.
  6. Miljö. Välj rätt medicinsk walker baserat på den miljö där användaren bor i. Som nämnts ovan finns det specifikationer att komma ihåg. Kraven på en bra medicinsk walker för trånga utrymmen kan variera kraftigt med de som är lämpliga för jämn och större utrymmen. Ibland är det handlar om från din användning om inomhus eller utomhus.
  7. Ytterligare funktioner. För att ge bekvämlighet, det finns medicinska vandrare idag som är utformade med trådkorgar och klädda ryggstödet. Om du tror att detta skulle vara av vikt för användaren, överväga att välja en medicinsk rullator med sådana funktioner.

Hur man väljer medicinsk vandrare. Ytterligare funktioner.
Hur man väljer medicinsk vandrare. Ytterligare funktioner.

Efter kontroll för de överväganden som nämns ovan, bläddra igenom Internet för nyttig information såsom recensioner och användarhandbok innan du köper den medicinska Walker. Det måste hållas i minnet att för att hjälpa användare med stor rörlighet och säkerhet bör du tillgodose användarnas behov.